Körde vårdlöst vid olycksplats på E6 - döms

En varm sommardag fastnade en förare i en bilkö på E6 mellan Varberg och Falkenberg. Efter två timmar fick han nog och körde igenom polisens avspärrningar.

ANNONS
|

Olyckan inträffade den 23 juli förra året strax norr om avfarten mot Falkenbergs centrum.

Ett hästsläp hade vält på E6:an i samband med en krock mellan två bilar. En av hästarna i släpet dog av sina skador och polisen stoppade trafiken i båda färdriktningar under räddningsarbetet. Långa bilköer bildades längst med motorvägen.

På måndagen dömdes en 47-årig man för vårdlöshet i trafik efter att han inte uppmärksammat polisens och räddningstjänstens avspärrningar. Efter att föraren hade kört igenom avspärrningarna passerade han kön och vägrade sedan att stanna på polismannens tecken. Polisen fick då flytta på sig för att undvika att bli påkörd av bilen. När mannen stannade bilen förklarade han att han inte sett avspärrningarna som bestod av varningsbloss, olyckstält och en tillfällig hastighetsskylt.

ANNONS

Senare uppgav han i förhör att det var väldigt varmt den dagen och att han var trött och led av vätskebrist. En annan anledning till hans vågade körning var att det inte hade funnits någon omdirigeringsskylt vid olycksplatsen.

Tingsrätten dömer honom dock för vårdlöshet i trafik och han ska betala 2 000 kronor i dagsböter.

ANNONS