Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jari Välitalo
Bild: Jari Välitalo

Kårordförande efter branden: ”Blir berörd ända in i själen”

Studentkåren i Halmstad försöker under onsdagen att komma i kontakt med studenter som drabbats av branden på Östra stranden.
– För de som behöver ett boende nu så har vi det tillgängligt redan i dag, säger kårordförande Timmie Hansson.

Under onsdagsmorgonen arbetar både studentkåren och Högskolan i Halmstad med att lokalisera de drabbade studenterna. Hur många studenter som är drabbade av branden och står utan boende är i nuläget okänt.

Timmie Hansson är ordförande i Studentkåren och meddelar att de har boenden, men att de ännu inte lyckats kontakta alla berörda.

– Det här boendet ingår inte i vårt fastighetsbolag utan enligt den information jag har fått är det ett flerfamiljshus och inget renodlat studentboende. Vårt fastighetsbolag har sett över det och för de studenter som behöver ett boende nu så har vi det tillgängligt redan i dag, säger Timmie Hansson.

Högskolan kommer under förmiddagen gå ut med information till studenter som kan tänkas vara drabbade.

– Jag blir berörd ändå in i själen av tanken att de har förlorat allt. Som student är man redan utsatt och har inte den säkerheten som man annars har, säger Timmie Hansson och fortsätter:

– Att bo själv efter att ha flyttat hit och man har kanske flera timmar hem till sin familj. De vi vill göra nu är att hjälpa dem. Det kan handla om allt från studiematerial, kläder eller frukost. Vi finns där för alla delarna.

Var de drabbade studenterna har befunnit sig efter att branden brutit ut är studentkåren i nuläget inte medvetna om.

– Vi gör allt vi kan och kommer göra ännu mer för de utsatta studenterna. Det viktiga är att vi först får kontakt med dem, så om man läser det här är det jätteviktigt att man kontaktar högskolan. På det sättet kan vi hjälpa.

LÄS MER: Brand i flerfamiljshus på Södra Badvägen