Janne Andersson får oväntat pris – för sin korvkärlek

Att Janne Andersson har en speciell plats i hjärtat för korv med bröd känner de flesta Halmstadbor till. Men nu prisas han nationellt – av korvakademin – för sin livslånga gärning för maträtten. ”Det känns fantastiskt, jag blir rörd” säger förbundskaptenen i en kommentar.

ANNONS
|

Sveriges förbundskapten för herrlandslaget i fotboll, Halmstadsonen Janne Andersson, har ofta pratat om sin stora kärlek för korv med bröd genom åren.

"Jag har varit på oräkneliga fotbollsarenor i Sverige. Och överallt dit jag kommit har jag börjat med att äta varmkorv med bröd. När jag går på en match så kommer jag en halvtimme innan och så köper jag en korv med bröd. Sedan kan jag gå och köpa en till! Och sedan kan matchen börja” säger Janne Andersson i ett pressmeddelande från korvakademin.

Under Janne Anderssons tid i HBK testade han, tillsammans med lagledaren Anders Smith, korven på samtliga lagets bortamatcher. Under tio års tid förde de protokoll över sina korvtester på landets fotbollsarenor.

ANNONS

Vinnaren? Örjans valls egen korv, såklart.

Nu belönas han också för sitt engagemang. I samband med Korvakademins 30-årsjubileum har man instiftat ett särskilt jubileumspris för någon som gjort en livslång gärning för att lyfta fram korven. Janne Andersson har prisats med ett diplom, och ska också få en korvstaty på akademins jubileumsfest om två veckor.

”Det känns fantastiskt. Jag blir rörd! Med tanke på hur mycket korv jag ätit under årens lopp kan jag säga att jag är en god representant för korven. Men att jag skulle få det här fina priset det hade jag aldrig räknat med” säger han.

Korvakademins preses Christina Möller säger:

”Janne Andersson har gjort korven till en folklig världsmästarvinnare. Den positiva kraft som vår pristagare utstrålar när det gäller korv är oöverträffad.”

ANNONS