En man i Åsa vaknade av en inkräktare i huset inatt, och tog upp jakten. ARKIVBILD. Foto: AP Photo/Armando Franca
En man i Åsa vaknade av en inkräktare i huset inatt, och tog upp jakten. ARKIVBILD. Foto: AP Photo/Armando Franca

Jagade inbrottstjuv i pyjamas

En man i Åsa hyllas av polis för sitt ingripande inatt då han hade oönskat besök i huset. Mannen klev i stort sett rätt upp ur sängen och tog upp jakten på en inbrottstjuv. – Men han sprang inte så långt för han hade inte så mycket kläder på sig, säger polisens Hans Lippens.

ANNONS
|

Klockan var strax efter 03 när polis larmades till en villa i Åsa. Där hade en inbrottstjuv nyss varit på besök och en man i huset hade tagit upp jakten på inkräktaren.

– Han hade i stort sett hoppat rätt upp och sprungit efter tjuven, men inte fått med sig mobilen, så larmet kom från hans fru,säger Hans Lippens, polisens presstalesman i Region Väst.

Polisen kom till platsen och anslöt mannen i jakten.

– Väldigt bra gjort av honom att ta upp jakten.Han sprang dockinte så långt för han hade inte så mycket kläder på sig, säger Lippens.

Mannen kunde dock lämna en god beskrivning av den misstänkta tjuven, och trodde sig även veta var han bodde någonstans.

ANNONS

– På vägen dit hittar vi ett antal gasoltuber som tjuven stulit men tappat på vägen, säger Lippens.

När polisen kommer fram till platsen där den misstänkte inbrottstjuven kunde befinna sig hittarde mycket riktigt en man som stämmer överens med inbrottsoffrets beskrivning.

En man i 50-årsåldern har gripits som misstänkt för inbrottet och för kroppsbesiktning, då han misstänks varit påverkad av något. Allt stöldgods från natten har också lämnats tillbaka till sina rättmätiga ägare.

ANNONS