Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden är en illustration och har inget med händelsen i artikeln att göra.

Jätteslagsmål vid Hotell Tylösand

Under natten till lördagen bröt det ut ett stort slagsmål med knivar och baseballträ utanför Per Gessles Hotell Tylösand i Halmstad. Sex personer fördes till sjukhus.

Strax före fyra natten till lördag kallas polis till ett stort bråk utomhus utanför Hotell Tylösand. När polisen kom till platsen var flera personer skadade och de fördes med ambulans till sjukhus. Två män som misstänks ha varit inblandade i bråket anhölls under lördagen.

– Det var ett jätteslagsmål, säger Patrik Ahlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen har tagit upp sex anmälningar från de inblandade, fem gäller mordförsök och en grov misshandel.

Polis på plats arbetar samtidigt med att söka efter gärningsmännen, och de kan med hjälp av bland annat hundpatruller gripa två män födda 1995 respektive 1996. Polisen söker fortfarande efter ännu en man född 1996 som nu är anhållen i sin frånvaro.

Sex män i åldrarna mellan 20 och 25 år fördes till sjukhus, med bland annat knivskador. Ytterligare en tog sig till sjukhuset själv i efterhand. Det är oklart hur allvarligt skadade männen är. En ska ha huggits med kniv i bröstkorgen och en annan ska ha blivit slagen med ett basebollträ i huvudet.

– Vi jobbar för fullt med att reda ut vad som har hänt, säger Patrik Ahlbom.

Vd:n för Hotell Tylösand berättar att det var vid taxikön, en bit från entrén som bråket bröt ut. Under fredagskvällen var det nattklubb på hotellet.

– Det var en eller ett par personer som blev avvisade från nattklubben. Men jag vet inte om det var det som var anledningen till att bråket bröt ut, säger vd Elisabeth Haglund.

Varför blev personerna avvisade?

– Vad jag fått höra av våra vakter så var de stökiga och bråkiga. Någon gång efter att dessa personer blev avvisade uppstod det bråk i taxikön, säger Haglund.

Polisen har inlett förundersökning gällande mordförsök och grov misshandel.