Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Inget riktigt vapen i ryggsäcken

En man i 20-årsåldern har gripits i Halmstad, misstänkt för förberedelse till rån efter att ha blivit sedd med någon form av gevärspipa som stack ut från hans ryggsäck. Men det visade sig att han bara var på väg till en filminspelning, och därför hade med sig ett vapenliknande föremål.

Polisen larmades om händelsen under lördagseftermiddagen av en person som ska ha sett en man i 20-årsåldern där någon form av gevärspipa stack ut från hans ryggsäck.

Anmälaren ska därefter ha sett hur mannen gick på en buss som körde på E6 i Halmstad.

Efter en tid kunde polisen gripa mannen vid en kontrollplats i höjd med Heberg.

– Polispatrullen kom till platsen och lade sig bakom den här bussen. När bussen stannade kunde man gripa den här mannen, väldigt odramatiskt, med någon form av vapen i väskan, sa Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst och fortsätter:

– Det kan vara en replika, det vet vi inte än.

Rubriceringen kan ändras

Händelsen rubricerades till en början som förberedelse till rån.

– Intitialt såg vi det som allvarligt och rubricerade händelsen som förberedelse till rån, men det kan finnas en förklaring till det hela. Det visade sig inte vara något riktigt vapen och han har en förklaring. Det kan bli så att vi kommer att släppa honom, säger Ulrica Strömkvist till Hallandsposten, senare under lördagseftermiddagen.

På väg till filminspelning

I förhör med polisen visade det sig alltså att ynglingen var på väg till en filminspelning och att det var därför han bar på det vapenliknande föremålet.

– Den här personen hade förklaringen att han skulle iväg på filminspelning och den historien är nu styrkt, säger Ulrika Strömberg till SVT Nyheter Halland.