Ingen utomhusidrott i Halland

Kommunala motions- och idrottsanläggningar får enligt de nya restriktionerna lov att hålla öppet för utomhusidrott. Men de halländska kommunerna har trots det enat om att hålla stängt.

ANNONS
|

I fredags presenterade regeringen nya restriktioner för att få bukt med smittspridningen i Sverige. Bland annat uppmanades det att alla kommunala verksamheter som inte är helt nödvändiga ska hålla stängt.

Vad som är helt nödvändig verksamhet lämnades till kommunerna själva att tolka. Därför kom Folkhälsomyndigheten under måndagen med ett förtydligande. Kommunala motions- och idrottsanläggningar för utomhusträning får hålla öppet även under rådande rekommendationer. Trots det kommer det inte bli någon utomhusidrott i Halland den närmaste tiden.

– Vi har haft en dialog med Region Halland och med Smittskyddet. Tillsammans har vi kommit fram till att, med den höga smittspridning som är i Halland nu, vi inte kan öppna för fler sammanhang där människor träffas, säger Carl Bartler kommunchef i Varberg.

ANNONS

Carl Bartler säger att spontanidrott i motionsslingor och på idrottsplatser är möjligt men för föreningar kommer det inte vara möjligt att hyra in sig på kommunala anläggningar den närmaste tiden. De nya restriktionerna är satta till den 24 januari nästa år men Carl Bartler säger att beslutet om motionsanläggningar kan omprövas innan det.

– Vi följer hur smittspridningen i Halland ser ut och om det blir bättre så öppnar vi för att ompröva beslutet. Men för tillfället kommer vi att hålla stängt, säger han.

ANNONS