Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen förklaring till villabranden på Särö

Vad som orsakade branden i en sekelskiftesvilla på Särö är fortfarande oklart. Polisens tekniska undersökning har inget svar. Nu läggs också utredningen ned.

Det var vid elvatiden på förmiddagen lördagen den femte juli i som Räddningstjänsten Storgöteborg larmades om branden i sekelskiftesvillan Hermansborg i Budskär på Särö.

Branden som börjat på vinden spred sig under dagen till resterande delar av huset. Grannar uppmanades att stänga fönster och dörrar för att förhindra rök att ta sig in i närliggande hus. Som mest deltog 40 brandmän från fem olika brandstationer i släckningsarbetet. Men det gick inte att rädda villan. Eftersläckningsarbetet fortsatte under söndagen. Inga personer skadades.

Polisen inledde en teknisk undersökning som nu är klar. Men någon förklaring till hur branden startat har utredarna inte lyckats komma fram till.

- Det går inte att fastställa eftersom huset brann ned till grunden. Kvar fanns bara brandrester i källaren. Som det ser ut nu kommer utredningen att läggas ned, säger Lars Liffner, gruppchef för Kungsbackapolisens utredningsavdelning.

Det har heller inte funnits några brottsmisstankar. Sekelskiftesvillan renoverades i slutet av 1990-talet. Ägarna fick 2001 Hallands museiförenings diplom för god byggnadsvård. Utmärkelsen ges till person som tar sig an kulturskatter stadda i förfall och renoverar dem på ett kulturhistoriskt föredömligt sätt.

Läs också: "Villabrand i Kungsbacka"

Läs också: "Eftersläckningarna fortsätter under natten"