Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Inga nya dödsfall i covid-19 i Halland

Totalt 104 bekräftade fall av covid-19 i länet. Inga nya dödsfall och antalet personer i behov av sjukvård har gått från 18 till 17. Det meddelar Region Halland på onsdagseftermiddagen.

Efter en ökning av antalet dödsfall ett par dygn i rad hade inga nya dödsfall i länet rapporterats under onsdagen.

— Vi ser ingen speciell anledning till att det inte kommit några nya dödsfall. Kurvan kommer säkert gå upp och ned, vi är inne i en situation med smittspridning, säger Johanna Wiechel - Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.

Antalet personer i behov av intensivvård ligger kvar på sju stycken, samma siffra som rapporterades på tisdagen.

Av Varbergs åtta intensivvårdsplatser är sex belagda just nu. Av Halmstads sju platser är fem upptagna. Det betyder att fyra patienter som vårdas på intensiven inte gör det på grund av Covid - 19 och det finns fyra platser att tillgå.

— Vi har ökat upp antalet intensivvårdsplatser och målet är att fördubbla dem, säger Marianne Kondrup, kommunikationschef vid Hallands sjukhus.

När detta ska vara klart vill man inte gå ut med, mer än att det finns en plan.

När Folkhälsomyndigheten på onsdagen presenterade de nationella siffrorna var antalet bekräftade fall i landet uppe i 4 947. Dödsfallen i landet är nu uppe i 239 och hade ökat med 59 stycken sedan i tisdags. Vilket är den största ökningen av antalet dödsfall hittills.

Samtidigt säger myndigheten att det finns en stor eftersläpning i rapporteringen av dödsfallen och statsepidemiolog Anders Tegnell sa på onsdagens pressträff att kurvan nu börjar bli brant i Sverige.