Från och med måndagen den 15 november kommer tåg som ankommer och avgår i tid inte längre utropas i högtalarna på landets tågstationer.
Från och med måndagen den 15 november kommer tåg som ankommer och avgår i tid inte längre utropas i högtalarna på landets tågstationer. Bild: Malin Strandberg

Info om tåg som passar tiden tystnar på stationerna

Det är förändringar på gång på landets tågstationer. Inom kort är det bara information om försenade tåg som kommer att annonseras genom stationernas högtalarsystem.

ANNONS
LocationHalland||

Måndagen den 15 november kommer utropen för de tåg som ankommer och avgår i tid på landets tågstationer att tas bort. Något som Sveriges Radio var först med att rapporter om.

Trafikverket har fattat beslutet som beror på två saker. Dels att antalet avgångar har blivit så många att mängden utrop blir för stort och otydligt. Dels för att Trafikverket låtit göra undersökningar som visar att människor till stor del tar till sig informationen på annat sätt.

– Beslutet baserar sig på att mängden tåg som trafikerar järnvägen har ökat och tågutropen ska bli tydligare och bara ge information om ändrade avgångar, säger Tomas Gustafsson som är enhetschef på Trafikverket till Sveriges Radio.

ANNONS

Framöver kommer det alltså att vara färre utrop på tågstationerna. Och de som kommer att ske kommer endast att beröra förändrade tider och störningar i trafiken.

ANNONS