Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Inbrottstjuvar på riksturné häktade

Männen som greps efter villainbrottet i Lilla Tjärby misstänks ha åkt runt och gjort inbrott över hela landet. Polisen arbetar med att knyta dem till minst ett tiotal stölder.

Polisen satte stopp för inbrottsturnén utanför Slöinge efter att familjen i Lilla Tjärby hade noterat regnumret på männens bil.

Familjen var hemma i trädgården på baksidan när två män vid lunchtid i tisdags förra veckan tog sig in och sökte igenom deras bostad.

Duon häktades i söndags på sannolika skäl, den högre graden, misstänkt för försök till grov stöld i Lilla Tjärby, Veddige i Varbergs kommun och Örebro samt stöld på Expert i Mariestad. Allt begånget under knappt tre veckor i maj.

Männen, 43 och 18 år gamla och utan fast adress, nekar till brott.

Efter häktningen har misstankelistan fyllts på i en rasande takt.

– Man har kunnat hitta ett tiotal olika utredningar runt om i landet, där det kan vara så att de har varit på de ställena också, säger Amel Brajanovic, utredare vid Laholmspolisen som sköter utredningen.

I de flesta fall rör det sig om inbrott där olika omständigheter, enligt polisen, talar för en koppling.

– Bland annat moduset, hur man har tagit sig in och vad som har hänt och inte hänt. Det finns vittnesiakttagelser och vissa andra saker som pekar åt samma håll, säger Amel Brajanovic.

Bilen som männen färdades i har varit synlig på flera av platserna.

Utredningen fortsätter nu med olika tekniska undersökningar och förhör med vittnen och brottsoffer.

– Det är ganska många ärenden och kan bli fler. Om vi lyckas knyta dem till samtliga brottplatser är en annan fråga, säger Brajanovic.