Fyra personer greps under natten och morgonen misstänka för förberedelse till stöld.
Fyra personer greps under natten och morgonen misstänka för förberedelse till stöld. Bild: Johan Nilsson/TT

Inbrottstjuvar gripna efter polisens jakt

Natten till tisdag kom polisen på ett gäng inbrottstjuvar och avbröt ett inbrottsförsök. Tjuvarna gav sig dock inte särskilt lätt och det krävdes en biljakt innan fyra personer kunde gripas.

ANNONS
LocationVallberga, Skummeslövsstrand||

Vid fyra-tiden på natten mot onsdagen försökte minst fyra personer ta sig in i en fastighet i Vallberga. Polisen avbröt inbrottsförsöket tjuvarna flydde i en bil.

– Det blir då ett förföljande som går mot Båstad så även polisen i region syd blir involverade, berättar polisens presstalesperson Anna Göransson.

Någonstans i Skummeslövsstrand tog jakten slut.

– Det är lite oklara uppgifter om bilen stannar eller om de kör av vägen. Det togs ett beslut om spikmatta men det är oklart om den användes eller hur bilen stoppades, säger Anna Göransson.

Gärningspersonerna lämnade då bilen och sprang från platsen men söktes upp av polisens hundpatrull. Till slut greps fyra personer i 30-45-årsåldern, tre män och en kvinna, som nu är misstänkta för förberedelse till stöld.

ANNONS

Under sökandet, som skedde i närheten av järnvägsspåret, stoppades all tågtrafik mellan Båstad och Laholm men den kunde återupptas igen tidigt på morgonen.

ANNONS