Ica-dansen har blivit en succé på nätet

Youtube-videon med anställda som dansar på Ica Maxi Flygstaden har i skrivande stund visats över 90 000 gånger. – Vi har kul på jobbet, säger Anette Bengtsson, butikschef för livsmedel.

ANNONS
|

I går nyöppnade Ica Maxi Flygstaden, efter flera månaders omflyttning och uppfräschning i butiken. För tre dagar sedan lade butiken upp en video på Youtube för att marknadsföra nyöppningen, en filmsnutt som nu har fått stor spridning.

– Uppståndelsen har varit så stor att vi inte har fattat det än, säger butikschef Anette Bengtsson, som i veckan blev uppringd av en av kvällstidningarnas morgon-tv.

De anställda, som numera kan betraktas som lokalkändisar, dansar sig genom butiken med klassiska dansposer à la Saturday night fever, 70-talsfilmen med John Travolta. Koordinationen är det si och så med, filmen är gjord med glimten i ögat.

ANNONS

– Jag var den som stod bakom kameran och försökte synka oss. Det var inte det lättaste, men det blev mycket glädje och många skratt, säger Anette Bengtsson.

Det är lätt att föreställa sig att butiken vill spinna vidare på det humoristiska koncept som företaget gjort sig känt för genom Ica-Stig och hans kollegor.

– Vi vill förknippas med att vi som jobbar här har ett stort engagemang. Jag tror att vi har fått en sådan här effekt för att det är folk som jobbar i butiken som är med i filmen, Vi är amatörer som har försökt skoja till det, säger Anette Bengtsson.

Av butikens 200 anställda så är det inte alla som har velat eller kunnat vara med under de två förmiddagar som tagningarna ägde rum. Anette Bengtsson vill understryka att ingen har tvingats till att svänga höfter mot sin vilja.

– Det har självklart varit frivilligt att vara med. Vi har absolut inte tvingat någon, säger hon men menar samtidigt att det stärker gemenskapen att göra något tillsammans.

– Det är det här man snackar om i fikarummet.

Återstår att se om det blir en uppföljare så småningom.

– Vi får se vad vi kan knåpa ihop. Det kanske blir ett danskontrakt till slut, skrattar Anette Bengtsson.

ANNONS

Linda Cronqvist, en av de anställda, skulle inte ha något emot att dansa vidare.

– Det var lite stelt under de första tagningarna men sedan gick det kanon. Vi är ett gött gäng som jobbar här, det är det vi vill förmedla.

ANNONS