Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

I dag inleds rättegången mot mordmisstänkta mamman – vi är på plats hela dagen

Drygt fyra månader efter det tragiska dödsfallet inleds nu rättegången mot den mamma som misstänks för mord på sin fyraårige son.
Halmstadmålet är ett av de mest uppmärksammade rättsfallen i hela landet just nu. Vi kommer att ha minst en reporter på plats i tingsrätten under hela dagen för att följa processen.

Det var i slutet av september i fjol som polis och ambulans larmades till lägenheten i Halmstad där mamman och pojken bodde tillsammans. Mamman, som själv var den som ringde efter hjälp, ska redan under samtalet till SOS sagt att "jag har dödat min son", enligt de uppgifter som har kommit fram under polisutredningen.

Rubriceringen mord

Men huruvida mamman har erkänt sig skyldig till rubriceringen mord har varit mer oklart. Hon ska tidigt i utredningen ha erkänt att hon brukat visst våld mot pojken, och att det våldet ledde till pojkens död, men att hon ska haft för uppsåt att döda sonen har hon inte erkänt.

Schemat för dagen

Mammans inställning till brottet kommer att klargöras under rättegångens första dag (i dag). Det är en av punkterna som kommer att tas upp under tisdagen. Dagen kommer att inledas med parternas yrkanden, varefter åklagaren kommer att redogöra för sin sakframställan.

Den sista punkten för dagen är förhör med den mordmisstänkta mamman. Vad som kommer framkomma under dem, och under hela den första rättegångsdagen, kommer kunna läsas på hn.se under tisdagen.

Vi har under hösten och vintern bevakat utredningen av den tragiska händelsen. Läs tidigare texter här:

LÄS MER: Mamma anhållen – misstänkt för att ha mördat sin fyraåring

Mamman: "Jag har dödat min son"

Mamma åtalas för mordet på sin fyraårige pojke

Mordmisstänkta mamman inte psykiskt sjukt