Här är de nya skärpta råden för Halland

Från och med i dag och en månad framåt råder nya skärpta lokala restriktioner för alla som bor eller besöker Halland. Här är de punkt för punkt.

ANNONS
|

På en pressträff under torsdagen meddelade statsminister Stefan Löfvèn att även Halland nu innefattas av nya skärpta restriktioner. Råden gäller från och med den 3 november fram till och med den 24 november, men de kan komma att förlängas.

Råden innebär att alla som bor eller besöker Halland uppmanas att:

* Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

* Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

ANNONS

* Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Gäller även verksamheter och arbetsplatser i länet

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter, som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar, och arbetsplatser:

* Alla verksamheter i regionen eller regiondelen bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt, öppettiderna anpassas och verksamheterna erbjuder digitala alternativ.

* Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan vara åtgärder som att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar för att arbeta hemifrån och att tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten skjuts upp.

ANNONS