Hus brann ned till grunden – en person död

En man har hittats död i den nedbrunna villan i Långaryd. Kroppen är inte identifierad, men en man i 60-årsåldern är skriven på adressen.

ANNONS
|

Under torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om en brand i en villa i Långaryd, öster om Hyltebruk – men branden tros ha startat flera timmar innan larmet kom in, för när räddningstjänsten anlände var det bara en askhög kvar.

En granne slog larm om branden vid sjusnåret på torsdagsmorgonen, men huset ligger lite avskilt till vilket kan vara orsaken till att branden hann rasa så länge innan det upptäcktes.

– Det var en nästan totalt uppbrunnen villa. Räddningstjänsten körde dit för att släcka av de högarna som var kvar och vi var där i ungefär en timme, sedan fick polisen ta över, säger Peter Karlborg, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

ANNONS

Polisen har genomfört en teknisk undersökning under förmiddagen.

Strax efter klockan 13 på torsdagen bekräftar polisen att en person har hittats död. Man har ännu inte identifierat kroppen.

Polisens tekniker har utanför huset hittat en mopedbil och id-handlingar som tillhör mannen som är skriven på adressen. Mannen är i 60-årsåldern och hans närmaste anhöriga har blivit underrättad om fyndet.

– Vi har fått uppgifter om att det finns en kropp. Det är inte identiferad. Mycket pekar på att det är mannen som är skriven på adressen, men det kan vi inte säga förrän vi har gjort en rättsmedicinsk undersökning, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

I och med att huset ligger avsides fick polisen uppgifter om branden först när huset redan var nedbrunnet. Därför finns det heller inga uppgifter om hur branden har startat eller hur brandförloppet gått till.

Det finns i nuläget inga misstankar om brott.

– Nej, i nuläget finns det inte det. Det finns en historik på den här personen som gör att vi tror oss veta hur det kan ha gått till, men det är inget vi kan styrka förrän en undersökning är gjord, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS