Hovrätten prövar inte domen för två bröder som knivhögg sin pappa

Två bröder från Falkenberg dömdes till fängelse av Halmstads tingsrätt efter att de attackerat sin pappa med kniv. Under måndagen meddelade hovrätten att de inte kommer pröva fallet och att tingsrättens dom står fast.

ANNONS
|

Det var den 1 mars förra året som brottet inträffade. De två bröderna från Falkenberg bodde vid tidpunkten i en lägenhet i Halmstad. Pappan hade tillsammans med sin fru kommit till lägenheten för att kolla till den ena brodern som ska ha mått dåligt under en tid.

Under besöket i lägenheten ska ett bråk ha uppstått mellan pappan och den ena sonen och slag hade utdelats. Sonen beväpnade sig då med en kniv och attackerade pappan ute i trapphuset. Den andra sonen höll under attacken fast pappan.

Pappan blev knivhuggen i bålen och i armen så att en artär skurits av varpå han förlorade mycket blod. De båda bröderna lämnade då platsen gemensamt i en bil.

ANNONS

I förhör med pappan berättade han att han blivit attackerad av sina söner och berättade vem av dem som höll i kniven. De båda sönerna åtalades för mordförsök. Under rättegången ändrade dock pappan sin berättelse och hävdade att han blivit attackerad av okända gärningsmän som han av rädsla inte vågat peka ut.

Teknisk bevisning i fallet och övriga vittnesuppgifter från grannar som såg bråket visade att de inte ska ha rört sig om några okända gärningsmän. De båda bröderna dömdes, dock inte för mordförsök utan för grov misshandel. Den av männen som höll i kniven dömdes till tre års fängelse och den andra mannen som höll fast pappan till två år och sex månaders fängelse.

Domen överklagades av båda bröderna med motiveringen att misshandeln inte skulle bedömas som grov utan av normalgraden. Nu konstaterar hovrätten att de inte kommer behandla överklagan och att tingsrättens dom står fast.

ANNONS