Högsta dödssiffran sedan april i Halland

Region Halland rapporterar nu om åtta nya dödsfall hos personer med konstaterad corona sedan i måndags. Siffran är den högsta sedan i slutet av april.

ANNONS
|

Under torsdagen kom den dystraste siffran över antalet dödsfall med covid-19 i länet på länge. Sedan i måndags har 8 personer med konstaterad smitta avlidit. Det totala antalet dödsfall i länet är nu uppe i 104.

– Det är dessvärre inte särskilt förvånande med tanke på att smittan spridit sig till äldre åldersgrupper och in på äldreboenden. Samtliga de åtta avlidna tillhör riskgrupp eller är äldre, konstaterar regionens kommunikationsdirektör Johanna Wiechel-Steier.

Dödssiffran är den högsta för en enskild vecka sedan slutet av april.

– Vecka 18 hade vi också 8 dödsfall. Den högsta noteringen var vecka 16 då vi hade 11 dödsfall, säger Johanna Wiechel-Steier.

ANNONS

Smittspridningsläget är fortsatt allvarligt, även om spridningstakten har stabiliserat sig och inte ökat i den takt som man befarade när de skärpta lokala råden infördes. 531 nya fall har konstaterats i Halland sedan i måndags. 160 fall folkbokförda i Kungsbacka, 127 i Halmstad, 106 i Varberg, 62 i Falkenberg, 30 i Laholm, 9 i Hylte och 37 fall folkbokförda i annat län.

– Vi tycker oss se att de lokala råden har haft effekt och det är viktigt att folk följer dem, säger Johanna Wiechel-Steier.

Belastningen på sjukhusvården ligger på en stabil nivå. I nuläget vårdas 15 covid-19-patienter på länets sjukhus, varav 2 på intensivvårdsavdelning.

ANNONS