Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hoff kräver svar om grooming-lagen

Riksdagsledamot Hans Hoff (S) kräver svar av justitieministern om när lagen mot grooming kan skärpas.

Hans Hoff (S) har tidigare motionerat om grooming i riksdagen. Det handlar i de flesta fall om män som tar kontakt med barn och unga i sexuellt syfte över exempelvis populära chattforum. De senaste dagarna har Aftonbladet uppmärksammat hur män tar kontakt med unga flickor över nätet. Hans Hoff vill nu sätta press på snabbare hantering av frågan och ställde därför på fredagen en fråga till justitieministern om när en ny skärpt lagstiftning kan vara på plats.

– Ett fåtal anmälningar går till åtal, det är toppen av ett isberg. Vi måste ha en lagstiftning där vi kan komma åt grooming på ett betydligt bättre sätt än vi gör i dag, säger Hans Hoff.

Han hoppas att svaret från regeringen blir att frågan ska skötas på ett rättsäkert sätt, få förtur och gå med högsta prioritet i det politiska systemet så att Sverige får en lagstiftning som på helt annat sätt än tidigare kommer åt personer som kränker och utnyttjar barn på det viset.

– Grooming är fullständigt vedervärdigt. Män lockar barn till att utföra handlingar och manipulerar dem. Det är så fruktansvärt att det nästan är obeskrivbart, säger Hans Hoff.