Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HN-medarbetare visade sitt hem i SVT

Några främlingar träffas och besöker varandras hem, sedan ska de gissa vem som bor var – det är konceptet i SVT-programmet ”Vem bor här”. På måndagen var HN-medarbetaren Dag Gustavsson en av deltagarna. – Det var ett intressant socialt experiment, säger han.

På måndagen kunde tv-tittarna möta fem personer som öppnade upp sina hem för varandra. Den ene segraren var Dag Gustavsson, som jobbar med ledarsidan på Hallands Nyheter.

– Jag är väldigt intresserad av inredning så det var roligt att få se hur människor bor. De som är med i programmet har ofta speciellt inredda hem, säger han.

I programmet får personerna bara veta varandras förnamn och yrke. Sedan åker de runt till varandras bostäder och ska lista ut vilket hem som hör till vilken person.

– Det handlar ju delvis om inredning men också om hur det fungerar med fördomar, säger Dag Gustavsson.

Han säger att det var svårt att gissa vem som bodde var.

– Ja, det var lite klurigt. Man fick gå på deras yrke, klädsel och saker som de berättade. Det gick att få en del ledtrådar i hemmen, säger han.

Till exempel nämner han att en av deltagarna jobbade som skådespelare och hade tavlor med skådespelare på väggarna.

– Och så hade hon några tidningar som kunde visa på ett konstintresse, så där fick jag lite ledtrådar, säger han.

Till slut lyckades Dag Gustavsson gissa rätt på var alla bodde. Däremot var det bara en person som kunde gissa var Dag bodde.

– Jag tror att mitt hus speglar mig till viss del. Men helt självklart är det nog inte att det är jag som bor där, med tanke på hur det gick, säger han.

Dag Gustavsson bor i Fågelsång, i Laholms kommun, och huset har han renoverat själv.

– Mitt inredningsintresse har växt de senaste åren. Jag har gjort i ordning och inrett mitt hus, så det var kul att få visa upp det i tv.

Nu har han planer på att jobba med inredning och tar med sig en del inspiration från programmet.

– Jag tar med mig en del idéer från de andra hemmen. Kanske inte till mitt eget hus, men till att hjälpa andra, säger han.