HN frågar: Hur ska du fira jul?

Vi ställde den enkla frågan i de svåra tiderna. Falkenbergare och Varbergare svarade.

ANNONS
|

Bengt Arenäs, Falkenberg

0
– Vi firar utomhus hos min pojk på dagen. Man får väl värma sig med lite glögg. Det blir barna som sköter det i år så jag vet inte riktigt hur det är planerat. Vi är en stor familj men blir nog inte så många den här gången.
Bild: Ola Folkesson

Jojje Jönsson, Glommen

0
– Det blir ganska likt. Vi brukar inte vara så jättemånga. Min fru och jag ,våra gemensamma barn och svärmor. De stora barnen kommer inte på julafton i alla fall. Jag har blivit morfar i år och det är lite tråkigt att inte få träffa barnbarnet.

Linnéa Ek, Falkenberg

0
–Det blir mindre än vanligt. Jag ska fira med närmsta familjen hos min syster i Ullared med närmsta. Vi blir färre än vi brukar vara. Man har ju fått ställa in glöggmys och en del annat i år också.Uffe ”Chrix” Andersson, Skrea
Bild: Ola Folkesson

Uffe ”Chrix” Andersson, Skrea

0
– Det blir ju att man inte kan bli lika många. Vi har släkt i Dalarna och de brukar komma hit över jul. Det gör de inte i år utan vi får fira på var sitt håll. Så får vi skajpa emellan. Det gäller att portionera ut det. Så får det bli som det blir.

Eva Rusch, Göteborg/Sommarfalkenberg

0
– Jag tror det blir annorlunda för alla i år. VI brukar vara 7-8 stycken i vanliga fall men blir bara 3 personer i Göteborg den här gången. Är det bara bra väder kan man ju vara ute och fira.
Bild: Rebecka Kvint

Arza Halimi, Varberg

0
– Jag kom hit till Sverige från Kosovo för ett år sedan. I Kosovo är många muslimer och det är jag också. Så vi firar inte jul i min familj. Nyår? Ja, det firar vi. Med god mat, musik och dans.
Bild: Rebecka Kvint

Katarina Löfström, Varberg

0
– Vi ska göra som vi brukar – åka till Dalarna och vara i min brors stuga utanför Leksand. Det blir barnen och jag. Mamma brukar vara med men hon är 98 år så hon ska inte vara med i år på grund av corona.
Bild: Rebecka Kvint

Marianne Wikström, Glommen

0
– Jag ska fira ensam hemma. Jag tror det blir så i alla fall. Det är tråkigt men om man vet anledningen så är det okej. Jag tycker att man ska lyssna på råden om corona.
Bild: Rebecka Kvint

Kenneth Stenvall, Trönningenäs

0
– Vi har precis bestämt oss för att ställa in en Stockholmsresa till vår dotter där. Vi har en dotter i Sparsör utanför Borås också och kanske ska vi fira utomhus hos henne.
Bild: Rebecka Kvint

Bo Larsson, Varberg

0
– Jag vet inte. Vi har inte bestämt oss än. Det blir jag och min fru i alla fall och kanske barn och barnbarn med. Vi brukar vara allihop – fjorton, femton personer – men vi gör inte så i år.

ANNONS