Hittade kattungar i bananlåda: ”Man blir förbannad”

Vid en återvinningsstation hittade Anna Lönnberg tre kattungar i en bananlåda. Från att ha varit nedkylda och svaga börjar de nu repa sig hemma hos Oskarströmsfamiljen – som samtidigt vill uppmärksamma problemet.
– Man blir förbannad att ens någon fått för sig att göra så här, säger Anna Lönnberg.

ANNONS
LocationOskarström||

De tre kattungarna hittades vid en återvinningscentral i Sennan förra veckan.

– Jag skulle åka och slänga kartonger och när jag slänger den första lådan ser jag en bananlåda lite undangömd vid sidan av. I den ser jag två ögon som tittade upp på mig, säger Anna Lönnberg.

Det visade sig att det låg ytterligare två kattungar i lådan. Alla tre fick åka med hem till familjen Lönnbergs hus i Oskarström.

– De var nedkylda, speciellt den lilla tjejen som bara vägde strax över 200 gram. Det tog över ett dygn innan vi fick i dem mjölkersättning, säger Anna.

Maken Robin fyller i:

ANNONS

– Det hade regnat hela dagen och med tanke på hur kalla de var tror jag inte de hade överlevt natten, säger han.

”Första känslan är att man blir förbannad”

Som kattägare blev de båda upprörda.

– Första känslan är att man blir förbannad – att någon ens fått för sig att göra så här, säger Anna, och får medhåll från Robin:

– Det är viktigt att det här uppmärksammas. Att folk tar sitt ansvar på allvar när man skaffar katt så att sånt här inte händer.

Kattungarna har nu bott hos familjen Lönnberg i en vecka.

– Det tog bara minuter innan vår egen katt, Mau, hoppade ner i lådan med dem. Sedan dess har hon inte vikt av – hon följer dem, tvättar dem och ger dem allt de behöver utom mat.

Har startat en insamling till katterna

Även parets dotter, åttaåriga Isabella, blev glad över att få hem nya kattungar till huset. Hon har döpt dem till Lakrits, Polly och Dumle.

– Jag blev jätteglad när jag fick se dem. Jag gosar, matar och sover med dem varje dag, skrattar Isabella.

Paret har nu startat en insamling till förmån för katterna, som hittills samlat in över 5 000 kronor.

– Det går till avmaskning, vaccin och eventuell kastrering och id-märkning. Vi vill inte ha en krona för detta, blir det något överskott så skickar vi det till en förening som jobbar med hemlösa katter, säger Robin Lönnberg.

ANNONS

Kattungarna ska bo hos familjen i Oskarström tills de blir lite större. Men redan nu har många anmält sitt intresse för att adoptera någon av dem.

– Men det ska kännas bra för både oss och de ska som ska ta över katten. Många gånger blir det fel när man skänker bort kattungar.

ANNONS