Sönderslagen ruta hemma hos mannen som utsatts för hot.
Sönderslagen ruta hemma hos mannen som utsatts för hot. Bild: Privat

Hatande kvinna vill lemlästa – åtalas

Mannen fick av kvinnan i 80-årsåldern höra att han skulle skjutas. Inte så att han dog, utan så att han skulle lida av skadorna under resten av sitt liv.

ANNONS
|

Kvinnan påstod att hon beställt en pistol som hon skulle utföra dådet med. Hon hade då stannat sin bil utanför ett hus där mannen var i färd med att hugga ved, stigit ut och farit ut i sina besvärjelser.

Det här hände i Långaryd i början av hösten och rullar nu vidare i en rättslig process.

Bakgrunden till uppträdet är en konflikt mellan parterna som verkar ha pågått under flera års tid. Kvinnan hävdar att mannen, som är i 50-årsåldern, har förföljt henne och skadat henne och hennes bil.

För en tid sedan vandaliserades mannens hem; då han kom hem från en resa fann han alla fönsterrutor till huset krossade. Polisen lade ned utredningen om skadegörelse då man inte hade spår efter gärningsmän till dådet.

ANNONS

Hotet om att mannen skulle skjutas, som han utsattes för två veckor tidigare, har varit lättare att bevisa: Den utsatte mannen spelade nämligen in uppträdet med sin mobiltelefon.

Kvinnan säger på inspelningen: ”Jag har beställt en pistol och jag ska jävlar skjuta dig. Du ska inte dö, men du ska lida och ha ont i resten av ditt liv. Jag bara väntar på att pistolen ska komma.”

När polisen förhörde kvinnan behövde de först inte nämna ljudupptagningen; hon erkände sitt hot på direkten. ”Han förnedrar mig, genom att kasta sten på min bil”, var bland annat hennes förklaring och redogjorde också för händelser som inträffat för flera år sedan.

Långarydskvinnan åtalas nu för olaga hot.

Noterbart i utredningen är att kvinnan inte anger om hon tänkt fullfölja sitt hot om att skjuta honom eller inte. Enligt förhörsprotokollet tillfrågades hon inte heller av polisen om hon verkligen på allvar ”beställt” en pistol, så som hon har uppgett.

ANNONS