Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Platsen i Kungsbacka, där 16-åringen överfölls.

Hans uppgifter kan lösa överfallet på Sophie, 16

Den 7 mars blev 16-åriga Sophie brutalt misshandlad av tre okända gärningsmän i centrala Kungsbacka. Samma kväll satte sig Henrik i telefonkö till polisen för att berätta om sina iakttagelser av det som kan vara flyktbilen. Fortfarande har ingen ringt upp.

Henrik – som vill vara försiktig med sitt efternamn – var på väg hem och befann sig i närheten av torget i Kungsbacka vid omkring 17.40 den 7 mars, när han plötsligt fick tvärnita för en silvrig bil.
– Jag pratar med min bror högt i telefon, samtidigt som bilen kommer mot mig i 60-70 kilometer i timmen, när det är en sträcka där man brukar köra i 15-20 kilometer i timmen. Jag ställer mig på bromsen och svär, säger Henrik.
Personerna i den andra bilen blängde, pekade finger och gjorde hotfulla åtbörder. Sedan gasade de i väg. Men då hade Henrik redan hunnit notera personernas utseende, bilens modell och två tecken i registreringsnumret.
Samma dag blev det känt att 16-åriga Sophie hade blivit misshandlad av okända gärningsmän vid Hamntorget i centrala Kungsbacka. Polisen fick larmet vid 17.40, en kort stund efter att överfallet hade ägt rum. Enligt flickan hade gärningsmännen lämnat platsen i en silverfärgad bil.
Henrik uppger att han slog 114 14 vid tiotiden på kvällen, fick besked om att han blivit placerad i kö och inledde väntan.
Enligt Henrik kom han fram till polisen först klockan två på natten. Han uppfattade det som att polisen tog hans uppgifter och efter att ha lämnat ut både sitt privata nummer och jobbnumret, uttryckte Henrik att polisen gärna fick ringa honom nästa dag och att han var villig att komma in till polisstationen för att lämna fler uppgifter.
– Men det var ingen som återkopplade på hela förra veckan och inte efter det heller, säger Henrik.
Polisen har tidigare uttryckligen efterlyst att vittnen till händelsen hör av sig och Henrik tycker det är märkligt att polisen inte hört av sig till honom, i den händelse han faktiskt blev vittne till gärningsmännens flykt.
– Man tappar hoppet om hur polisen fungerar. Det är jävligt konstigt att ingen ringer upp när jag ändå fick en del av registreringsnumret och en bra uppfattning om hur personerna såg ut, säger han.
Henrik uppgifter är helt nya för lokalpolisområdeschefen i Kungsbacka, Anders Wiss.
– Nu är inte jag förundersökningsledare i fallet men jag uppdaterade mig om läget så sent som i fredags och jag har inte hört någonting om det här, säger Anders Wiss.
Polischefen beklagar att Henrik känner att han inte blivit tagen på allvar av polisen.
– Det är klart att det är olyckligt när man ringer polisen och inte kommer fram. Vi brukar alltid följa upp alla tips vi har och förhöra personerna, jag vet faktiskt inte om vi ens känner till att han har ringt till oss, det här måste vi kolla upp, säger Anders Wiss.
Polischefen menar att Henriks uppgifter skulle kunna leda till ett genombrott i jakten på gärningsmännen som fortfarande är på fri fot. I nuläget har polisen inte någon misstänkt för det brutala dådet.
– Skulle vi kunna få fram resten av siffrorna i registreringsnumret så är det här väldigt intressant, säger Anders Wiss.