Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bengt-Arne Bursöheim, 81, kräver att Stefan Löfven personligen ska betala honom de 2 000 kronor som statsministern har hävdat att pensionerna har ökat.
Bengt-Arne Bursöheim, 81, kräver att Stefan Löfven personligen ska betala honom de 2 000 kronor som statsministern har hävdat att pensionerna har ökat.

Halmstadbo skickar fogden på Stefan Löfven

Bengt-Arne Bursöheim tycker att Stefan Löfven (S) drog en vals om pensionärernas förbättrade ekonomi. Nu har han krävt statsministern personligen på 6 000 kronor och låter saken gå vidare till Kronofogden.

Halmstadbon Bengt-Arne Bursöheim är 81 år gammal och följaktligen pensionär sedan länge. Nyligen hörde han statsministern i en riksdagsdebatt säga så här:

”Jag talar gärna om att pensionerna ökar, och pensionärernas inkomst har ökat med någonstans 2 000 kronor i månaden i genomsnitt.”

Under vilken tidsperiod som ökningen skulle ha skett framgick inte av Stefan Löfvens uttalande. Men Bengt-Arne Bursöheim kräver nu att få sin del av höjningen, något som Laholms Tidning var först att rapportera om.

– Han stod i tv och sade att jag fått två tusen mer i månaden. Men jag har inte sett några två tusen. Då tänkte jag som så att han ska få betala det, säger Bengt-Arne Bursöheim.

Skickade pensionärsfaktura till Löfven

Han tog reda på Stefan Löfvens personuppgifter och skickade honom en ”pensionärsfaktura” på 6 000 kronor för årets tre första månader.

Bengt-Arne Bursöheims krav på statsminister Stefan Löfven.
Bengt-Arne Bursöheims krav på statsminister Stefan Löfven.

– Han har inte svarat. Nu har han fått faktura, påminnelse och krav men inte svarat. Han har fått besked på att annars går det till Kronofogden, säger Bengt-Arne Bursöheim.

– Det skickas till Kronofogden i dag (tisdag). Det kostar mig en avgift på 300 kronor, men det är det värt, tillägger han.

Bengt-Arne Bursöheim säger att han inte är den ende som har reagerat på Stefan Löfvens uttalande. Han har läst många kommentarer.

”Han betalar givetvis inte”

– En säger att han fått trettiofem kronor, en har fått fem kronor, vad är det han pratar om? Ingen har fått två tusen.

Kan man verkligen hålla statsministern personligen ansvarig? Det är väl staten som står för pensionerna?

– Det är ju han som säger det. Att han har fixat pensionerna. Sedan vad det blir av det är ju en annan sak. Han betalar givetvis inte. Men protesterar han inte går det till tingsrätten.

– Har jag startat det får jag fullfölja det, säger Bengt-Arne Bursöheim.

Men du tror inte att du kommer att få några pengar från Löfven?

– Nej, det är väl rätt långsökt. Men han ska inte stå och svamla. Det vore bättre om han passade sin tunga och skickade fram Pensionsmyndigheten att säga det och inte han själv, säger Bengt-Arne Bursöheim.

Stefan Löfven behöver nog inte ligga sömnlös över kravet. Max Wallenberg på Kronofogdens presstjänst säger till LT att det måste finnas en grund för en fodran.

– Grunden som sådan tillsammans med namnet gör att chansen är liten. Om det är helt uppenbart att ärendet är obefogat tar vi inte det vidare, säger Max Wallenberg.