Mannen från Frillesås kom på en kamel till hotellet i Alanya. Bilderna har inget med händelsen att göra.
Mannen från Frillesås kom på en kamel till hotellet i Alanya. Bilderna har inget med händelsen att göra.

Hallänning red på kamel och svingade påk mot personal

Han ska ha kommit till hotellet i Alanya ridandes på en kamel och svingat en träpåk. Därefter misstänks han ha misshandlat personalen med påken. Nu vill turkisk domstol ställa mannen från Frillesås inför rätta.

ANNONS
|

Den minst sagt udda händelsen utspelade sig den 6 juni 2019. Då ska hallänningen, som är i 45-årsåldern, kommit ridandes på en kamel till ett hotell i semesterorten Alanya. I handen höll han en träpåk som han krossade lampan med framför huvudentrén.

Två män ur hotellpersonalen försökte stoppa mannens framfart. Då ska han ha slagit till de båda männen med träpåken. Personalen kontrade med att spruta tårgas mot honom och fick mannen att ramla ner i marken och slå i huvudet.

Mannen åtalas i turkisk domstol

Hela händelseförloppet ska ha fångats av hotellets kameraövervakning.

Mannen från Frillesås hävdar i ett tidigt förhör att han under sin semesterresa skulle träffa en tjejkompis på hotellet. Då ska han ha blivit attackerad av fem personer med träpåkar i händerna. Han vill i sin tur stämma och klaga på de personer som slagit honom.

ANNONS

Domstol i Alanya har väckt åtal mot den tilltalade för förolämpning och skadegörelse. Enligt domaren Özge Hisarcikli visar vittnesuppgifter, övervakningskamera och läkarintyg att målsägandes uppgifter stämmer. Men utredningen behöver kompletteras med ett längre förhör med den misstänkte. Därför har domaren bett om hjälp från svenska myndigheter och Varbergs tingsrätt.

I onsdags hölls förhöret i tingsrätten som nu ska skickas till domare Özge Hisarcikli i Alanya.

Tingsrätten fick också i uppgift att fråga mannen, om han döms, i enlighet med turkisk lag skjuta upp sitt straff eller inte. Den möjligheten finns, om fängelsestraffet är högst två år, och innebär att man skjuter på meddelandet av domen.

Kan bli övervakad i fem år

Kravet är att den misstänkte ställs under övervakning i fem års tid. Det kan också ställas vissa villkor på att den tilltalade inte får besöka specifika orter och ställen samt att han inte får arbeta inom vissa yrken.

Om mannen begår ett nytt brott eller åsidosätter sina krav under övervakningstiden kan domstolen besluta att fängelsestraffet ska avtjänas.

Tidningen har bett mannens advokat, Maria Fjälling, som deltog i onsdagens förhör om en kommentar. Men hon svarar att hon inte har något att kommentera i nuläget. Det är därför oklart hur mannen ställer sig inför misstankarna i dagsläget.

ANNONS
ANNONS