Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hallandstrafiken har meddelat att de även under 2021 kommer att ha en sommarbiljett som möjliggör resande i hela Halland till rabatterat pris. Bild: Arkiv
Hallandstrafiken har meddelat att de även under 2021 kommer att ha en sommarbiljett som möjliggör resande i hela Halland till rabatterat pris. Bild: Arkiv

Hallandstrafikens sommarbiljett släpps även i år

Trots en del tvekan så blir det en sommarbiljett för resande med kollektivtrafiken i Halland även i år. Hallandstrafiken räknar inte med någon rusning, men vill erbjuda ett billigare alternativ till dem som måste resa.

Från och med den första juni kommer det att gå att köpa Hallandstrafikens sommarbiljett. Med den får man resa obegränsat i länet mellan 15 juni och 15 augusti.

– Vi har vägt fram och tillbaka, men landade till slut i att vi skulle erbjuda denna biljett. Många skulle nog bli besvikna om vi inte gjorde det, säger Hallandstrafikens vd Andreas Almquist och fortsätter:

– Någon större marknadsföring om biljetten kommer vi inte att genomföra. Vi kommunicerar att den finns att tillgå, men inte så mycket mer än så. Skulle läget förändras så är vi beredda att agera.

Har varit en efterfrågad biljett

Någon målsättning kring försäljning har Hallandstrafiken heller inte tagit fram. Förra året såldes omkring 8 000 biljetter. Vilket var en minskning med 48 procent jämfört med rekordåret 2019 då 15 359 biljetter såldes. När biljetten lanserades för första gången för omkring 10 år sedan så såldes 3 000 biljetter.

Dålig ekonomi bakom prishöjning

Priset på årets biljett har höjts med 20 kronor och landar på 695 kronor för en vuxen. Barn och ungdomar erbjuds 40 procents rabatt och studenter 25 procents rabatt.

– Priset har varit oförändrat sedan 2018 och med tanke på det pressade ekonomiska läget med ett underskott på 200 miljoner kronor så kändes det som en rimlig höjning. Det är fortfarande väldigt prisvärt för att kunna resa i hela Halland, säger Andreas Almquist.

LÄS MER: Falkenberg vill inte ha tågstopp i varje by

LÄS MER: Tio miljoner ska sparas in på minskat antal bussturer

LÄS MER: Hallandstrafiken summerar mardrömsåret 2020