Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den nya 10x24 timmars-biljetten finns att köpa i Hallandstrafiken app. Bild: Stefan Johansson
Den nya 10x24 timmars-biljetten finns att köpa i Hallandstrafiken app. Bild: Stefan Johansson

Hallandstrafikens nya biljett ska underlätta för distansarbete

Hallandstrafikens nya biljett låter resenären välja vilka dagar denne vill resa. Detta för att möta framtidens förväntade behov av distansarbete på deltid. Men än så länge går det bara att resa inom Halland.

Som tidningen tidigare har rapporterat om har Hallandstrafiken ett pågående arbete med att möta framtidens resebehov i spåren efter coronapandemin. Bland annat har de tittat på nya biljettlösningar som bättre ska lämpa sig för till exempel deltidsarbete på distans.

– Efter pandemin kommer det att finnas nya behov som vi nu jobbar med att möta, säger Hallandstrafikens vd Andreas Almquist.

Den nya biljetten släpptes i appen den 5 maj

Häromdagen lanserades därför biljetten som Hallandstrafiken valt att kalla 10x24 timmar. Den innebär att resenären får 10 biljetter som gäller i 24 timmar inom Halland under 30 dagar. Biljetten finns tillgänglig i Hallandstrafikens app och finns att köpa både med ungdoms- och studentrabatt.

– Denna biljett kan förhoppningsvis möta det behov som uppstår när man inte jobbar 21 dagar i månaden på plats på jobbet, säger Andreas Almquist.

Till att börja med gäller biljetten endast inom Halland. I ett pressmeddelande skriver Hallandstrafiken dock att de arbetar på att hitta en lösning tillsammans med sina samarbetspartners över länsgränserna i alla riktningar så att det även ska gå att resa med den här typen av biljett till och från Halland.

– Det pågår ett aktivt arbete med att hitta framtidens lösningar, säger Andreas Almquist.

LÄS MER: Hallandstrafiken släpper ny klippkortsbiljett

LÄS MER: Tio miljoner ska sparas in på minskat antal bussturer

LÄS MER: Hallandstrafiken summerar mardrömsåret 2020