Hallandstrafiken tror inte på någon ny rekordsommar

Det var långt ifrån självklart att Hallandstrafiken skulle släppa något "Sommarkort" i år. Men nu är det släppt och har dessutom bytt namn till "Sommarbiljetten" på grund av det nya biljettsystemet.

ANNONS
LocationHalland||

– Vi har resonerat kring läget både vad gäller ekonomin och hur situationen ser ut med corona. Men vi känner att vi vill kunna erbjuda kunderna detta prisvärda kort, säger Yasmine Möllerström-Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

LÄS MER:Nu inför Hallandstrafiken nytt biljettsystem

Kortet gäller mellan 15 juni och 15 augusti och innebär precis som tidigare år att innehavaren kan resa obegränsat på alla bussar och tåg i Halland under sommarmånaderna.

– Det är många som reser till samhällsviktiga arbeten som det här är bra för. Dessutom kommer många att hemestra i år. Då är detta ett bra alternativ för att åka till Halländska smultronställen, säger Yasmine Möllerström-Henstam.

ANNONS

Förra året slog Sommarkortet försäljningsrekord med nästan 16 000 sålda kort. I år har man dock inte satt upp någon målsättning även om de vet att efterfrågan finns.

– Det är svårt för vi inte hur resandet kommer att se ut och vilka restriktioner som gäller längre fram. Men flera kunder har redan hört av sig och frågat efter kortet. Det är roligt. Samtidigt får det inte vara någon trängsel på bussarna.

Någon ljusning för kollektivtrafiken i stort har inte skett under maj månad. Resandet i länet har minskat kraftigt och Hallandstrafiken har det fortsatt tungt.

– Vi har sett en liten ökning i Halmstad. Men det kan vara en tillfällighet. Tappet ligget kvar på omkring 75 procent.

Läs mer: Rekordförsäljning för sommarkortet

Läs mer: Hallandstrafiken inför plexiglas vid förarhytten av bussarna

ANNONS