Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sjukresor ingår i de resor som nu kommer att beställas som ensamåkning. Bild: Carolin Gadallah/Arkiv
Sjukresor ingår i de resor som nu kommer att beställas som ensamåkning. Bild: Carolin Gadallah/Arkiv

Hallandstrafiken inför ensamåkning

Ensamresorna gäller för färdtjänst och sjukresor. Hallandstrafiken: ”Det är bara resenären, föraren och eventuella ledsagare som åker med i bilen.”

Efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Halland så inför nu Hallandstrafiken ensamåkning. Ensamresorna gäller för färdtjänst och sjukresor.

– Det betyder att det bara är resenären, föraren och eventuella ledsagare som åker med i bilen, säger Daniel Bernhardt, trafikchef på Hallandstrafiken, i ett pressmeddelande.

Ensamåkningen införs successivt från och med den 6 april och de kommande beställningarna som nu görs läggs alla in som ensamåkningar. Äldre beställningar kommer att läggas om kontinuerligt och fram till den 20 april kommer samtliga resor inom färdtjänst och sjukresor att vara ensamresor.

Hallandstrafiken meddelar att det här kan innebära längre väntetider men antalet fordon som kör färdtjänst och sjukresor är lika många som innan. Därför uppmanas resenärerna att boka hemresan redan i samband med beställningen av resan.

– Vi hoppas på förståelse för detta om det uppstår i denna unika situation vi befinner oss i, säger Daniel Bernhardt i pressmeddelandet.

Hallandstrafiken skriver att omsorgsresor och skolskjuts inte påverkas av omställningen så länge verksamheterna bedöms kunna hålla öppet.