Fotosession. ”Modellpojkar” sänds på SVT Flow under hösten, och Matija Prskalo från Halmstad är en av de sju manliga modellerna vi får följa på jobb över hela världen.
Fotosession. ”Modellpojkar” sänds på SVT Flow under hösten, och Matija Prskalo från Halmstad är en av de sju manliga modellerna vi får följa på jobb över hela världen.

Hallandskille är en av årets modellpojkar

Matija Prskalo från Halmstad är en av deltagarna i SVT Flow:s dokumentärserie ”Modellpojkar”. De första två inspelningsdagarna var det ovant att ha en kameraman som ständigt sällskap, men sen glömde Matija bort att allt han sa och gjorde filmades.

ANNONS
|

Du är med i andra säsongen av SVT Flow:s dokumentär- serie ”Modellpojkar”, som hade premiär nu i veckan. Hur hamnade du i programmet?

När jag bodde i Milano fick jag ett telefonsamtal av deras produktionsansvarige Nathanel Goldman. Han hade sökt upp mig via min modellagentur i Stockholm och var intresserad av att prata tv. Vi snackade några gånger över telefon, och han tyckte verkligen att jag skulle vara med. Jag funderade och tyckte det skulle vara ett spännande projekt – så jag tackade ja.

Berätta om inspelningarna.

De första två dagarna var det riktigt ovant att ha en kamera i ansiktet från och med att jag vaknade fram tills att jag la mig. Men efter ett tag glömde jag bort att allt spelades in, och kameramannen blev en kompis som bara hängde med och ställde lite frågor. Ibland glömde jag kameran helt och kunde komma på mig själv att tänka efteråt ”aah, sade jag det där nu?” – eller att jag bara flippade ur efter en lång och tröttsam dag med castings.

ANNONS

Seriens syfte är, i alla fall som jag har förstått det, att visa hur livet kan se ut för en manlig modell och hur olika personligheter hanterar situationen. Men det var ingen gemensam inspelning där alla deltagarna träffades, utan de andra i serien blev filmade där de befann sig.

Vad kan din medverkan i ”Modellpojkar leda till?

Det vet jag faktiskt inte, kanske till en intressant karriär i Sverige där jag kan jobba med underhållning men ändå bo kvar i Sverige. Vem vet?

Hur blev du modell från första början?

Det var en slump egentligen. Jag blev tillfrågad av en fotograf när jag var på semester. Han tog några testbilder och efter att jag visat dem för mina vänner tyckte de att jag skulle skicka dem till en agentur. Det var så jag började.

Just nu befinner du dig i Kroatien, vad gör du där?

Jag är i staden Makarska, där jag har mina vänner och en bra miljö för att hålla mig fokuserad och i form. Jag bor här tillfälligt och förbereder mig inför nästa äventyr. Mina planer är att testa andra marknader och se var det finns möjligheter att göra roliga och spännande jobb. Jag vill utvecklas och få mer erfarenhet både av modellandet och skådespeleriet. Här har jag en trygg punkt, ett andra hem, men jag förbereder mig mentalt för att lämna det här för ett kollektivt boende och en främmande miljö.

ANNONS

Du har varit på resande fot i nästan ett år. Var har du varit och vad har du gjort?

Jag har bott ett halvår i Milano och lite mer än tre månader i Istanbul. Därifrån har jag även rest runt till andra länder och städer för bokade jobb – jag har också rest tre gånger till Sverige från Milano. Jag har plåtats för olika tidningar, några visningar, kataloger, kampanjer och visningsrum, alltså showrooms.

Om du själv får bestämma, hur ser ditt liv ut om tio år?

Frisk, full av liv och glädje. Jag ska ha bildat en underbar familj med mycket kärlek. Som karriär, så skulle jag vilja jobba inom underhållning/tv eller liknande, eftersom jag gillar att underhålla och ha kul.

Vad betyder Halmstad för dig, och hur ofta kommer du hem?

Halmstad finns i mitt hjärta! Jag saknar Halmstad ibland och så fort jag får tillfälle att jobba i Sverige så ser jag till att åka hem på besök.

Fotnot. Den första säsongen av ”Modellpojkar” vann Kristallen-priset 2013 i kategorin Årets realityprogram. Det är produktionsbolaget Nanushka Television som gjort ”Modellpojkar” och idéen kommer från Nathanel Goldman, som också är producent. Andra säsongens inspelningar, där Matija Prskalo är en av sju modeller, drog i gång i september förra året och sänds under hösten i SVT Flow.

ANNONS

Se programserien här!

Ålder: 28 år.

Sysselsättning: Modell och skådespelare.

Bor: Beroende på vart jobbet tar mig…

Familj: Mamma och pappa i Halmstad – samt hunden Rocky.

ANNONS