Halländska Camilla krönt till Miss Earth Sweden

Tredjeplatsen i Miss Universe Sweden gör att Camilla Fogestedt från Åsa får tävla i Miss Earth.

ANNONS
|

Den 25-åriga fotomodellen ser fram emot att åka till Filippinernas huvudstad Manilla i november och representera Sverige.

– Jag är helt fantastisk glad. Det är en av världens tre största skönhetstävlingar och den som är mest fokuserad på välgörenhet, miljö och människor. Så det känns fantastiskt kul och spännande, tycker Camilla Fogestedt.

SE BILDER FRÅN TÄVLINGEN:

I Hallands Nyheter i fredags berättade Camilla om sitt liv som fotomodell runt om i världen och om andningspauserna hemma i Åsa. Målsättningen med Miss Universe Sweden i Stockholm i söndags var att få tävla vidare internationellt, och så blir det alltså.

Vann i år gjorde favoriten Frida Fornander, som kröntes till Miss Universe Sweden och blir Sveriges deltagare i den 66:e upplagan av Miss Universum. Tvåan Lina Ljungberg utsågs till Miss International.

ANNONS

– Frida var en värdig vinnare från första sekund. Hennes erfarenhet var överlägsen. Jag känner ju henne lite privat och hon är en fantastisk tjej. Hon är så värd detta och kommer ta titeln på största allvar, säger Camilla om sin 21-åriga kollega från Göteborg.

Fröken Sverige 1978

Camilla Fogestedt är förresten inte den första Åsa-tjejen att tävla i en internationell skönhetstävling. Cecilia Rodhe vann Fröken Sverige 1978, blev femma i Miss Universum och gifte sig med den franske tennisstjärnan Yannick Noah.

Så sent som 2015 utsågs en halländska till Miss Earth Sweden: Maria Taipeelnmäki från Hyltebruk.

ANNONS