Hallands två länsmuseerna stänger

De nya restriktionerna under coronapandemin gör att det kulturhistoriska museet i Varbergs fästning och konstmuseet i Halmstad hålls stängda i minst tre veckor.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Från torsdag den 5 november fram till den 24 november hålls Hallands kulturhistoriska museum i Varberg stängs. Samma datum gäller Hallands konstmuseum i Halmstad.

– Det här är ett helt nytt och unikt läge som ingen av oss har varit med om tidigare. Det är naturligtvis tråkigt att stänga ett museum, inte minst för att vi vet att vi
 har spelat en betydelsefull roll för våra besökare i en tid som varit både svår och osäker. Men endast tillsammans kan vi stoppa den här smittspridningen och behöver naturligtvis dra vårt strå till stacken, förklarar Cajsa Lagerkvist, chef för Hallands kulturhistoriska museum, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Coronaläget i Halland

Stängningen beror på att coronapandemin har fått ny fart i Halland och att Folkhälsomyndigheten därför avråder människor från att samlas på offentliga platser.

– För ett år sedan hade vi nyinvigning i det om- och tillbyggda Hallands Konstmuseum. Att nu behöva stänga detta nya, populära besöksmål i Halmstad känns verkligen inte roligt, säger Hallands konstmuseums chef Magnus Jensner och tillägger:

– Med en allvarlig pandemi som kryper allt närmare och som nu visar att allt fler drabbas i närområdet, är det extra viktigt att vi gemensamt vidtar alla de åtgärder som krävs för att begränsa smittspridningen. Tillsammans kan vi påverka situationen och förhoppningsvis snart kunna välkomna våra besökare igen.

Dessutom ställer Kultur i Halland in alla sina fysiska arrangemang i egenskap av huvudarrangör, de kommande tre veckorna.

ANNONS