Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varbergs sjukhus Bild: Kalle Pettersson
Varbergs sjukhus Bild: Kalle Pettersson

Hallands sjukhus går upp i stabsläge

Antalet inlagda patienter med covid-19 i Halland fortsätter att öka. Nu går sjukhuset upp i stabsläge, återkallar personal från semester och ställer in operationer.

Trycket på sjukhusen i Halland har varit högt under hela julhelgen och det fortsätter att öka. Antalet patienter som vårdas för covid-19 i Halland är nu uppe i 51 personer varav 7 på IVA. Samtidigt är sjukfrånvaron bland medarbetarna på sjukhusen hög vilket gör läget extra ansträngt.

– Från och med i dag befinner sig sjukhuset i stabsläge. Vi gör det här för att kunna hantera situationen vi befinner oss i, säger Johanna Wiechel-Steier kommunikationsdirektör vid Region Halland.

Hallands sjukhus öppnar också upp 12 nya vårdplatser för coronapatienter i Halland, sex platser i Halmstad och sex platser i Varberg.

För att klara av bemanningen har sjukhusledningen beslutat om att dra in beviljade semestrar och återkalla ledig personal. Det har också beslutats om att all personal inom slutenvården nu ska jobba två helger av fyra som grundregel.

– Exakt hur många som berörs i nuläget kan jag inte säga. Det är ett pussel dag för dag för att få ihop det, säger Johanna Wiechel-Steier.

Sjukhusledningen har också beslutat att skjuta upp alla icke akuta operationer de kommande veckorna.

Under dagen har också sex nya dödsfall rapporterats in i Halland vilket gör att det totala antalet avlidna med covid-19 nu är uppe i 140 personer.

30 december 2020

Totalt antal fall covid-19: 12 380 (+453)

Medelålder fall 41,4 år

Inlagda på Hallands sjukhus med konstaterad covid-19 kl. 08:00: 51 (+6)

Varav inlagda på IVA kl. 08:00: 7 (-2)

Antal avlidna med covid-19 sedan pandemins start: 140 (+6)

Medelålder avlidna: 84,4 år

Källa: Region Halland