Hallands Nyheter lanserar valkompass för valet 2022

Valdagen rycker närmre och nu lanserar Hallands Nyheter, tillsammans med SVT och flera lokaltidningar, årets valkompass. En satsning som ska hjälpa dig som väljare i Falkenberg eller Varberg att hitta rätt inför årets val.

ANNONS
|

Den 11 september är det dags för val i Sverige. Därför lanserar Hallands Nyheter, tillsammans med SVT och flera tidningar i landet, precis som vid förra valet en valkompass. Där kan du som väljare se vilket parti som matchar dina åsikter bäst – på lokal och regional nivå.

– Jag tror att årets val på riksdagsnivå blir väldigt spännande där flera partier ligger runt spärren och riskerar att ramla ur. Därmed kan den politiska kartan se helt annorlunda ut efter valdagen, säger Hallands Nyheters chefredaktör Ulf Niklasson och fortsätter:

– Även lokalt ser det spännande och ovisst ut och detta gör att årets val sannolikt kommer att ha ett ännu större intresse.

ANNONS

Gränsen för vilka partier som är med i valkompassen har precis som vid förra valet dragits vid de partier som redan sitter i kommunfullmäktige eller regionfullmäktige, vilket gör att en del nya eller mindre partier inte är med.

– Valkompassen är en viktig del av Hallands Nyheters valsatsning, ett bra komplement till annan information och ett bra och lätthanterligt verktyg som vi gärna erbjuder er läsare. Här får du bland annat koll på hur partierna i kommunfullmäktige ställer sig i frågor som intresserar dig och i absoluta närhet, säger Ulf Niklasson.

Med bara drygt tre månader kvar till valdagen går många osäkra väljare i tankar om vilket parti som förtjänar just deras röst i valet.

– Hallands Nyheter kommer självklart att fokusera på Varberg och Falkenberg och på det absolut mest intressanta frågorna här. Vi kommer successivt att intensifiera bevakningen i syfte att ge er läsaren så mycket information på vägen till dagen du skall gå och rösta.

ANNONS