Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hallands Nyheter får ny vd

Hallands Nyheters vd Bengt Wendle meddelade i dag att han avgår vid årsskiftet. Ny tillförordnad vd blir Kent Stenstrand från Göteborg.
Bengt Wendle, 60 år, har arbetat som vd vid Hallands Nyheter under tolv framgångrika år och han väljer nu att gå i pension. Bengt Wendle kommer dock att sitta kvar som ordförande i
V-TAB Civiltryckeriet AB samt Varbergs Posten.

Hallands Nyheter är en del av Stampen-gruppen och Mediebolaget Västkusten där förutom Hallands Nyheter även Hallandsposten, Bohusläningen och TTELA ingår. 30 procent av Mediabolaget Västkusten ägs av Lidköpingspress AB.
Just nu pågår en översyn av tidningarna i Mediebolaget Västkusten där målet är att hitta samordningsvinster både rent organisatoriskt men också en samordning i funktioner.

Bengt Wendle efterträds tillfälligt av Kent Stenstrand, 40 år. Kent Stenstrand har arbetat tillsammans med Stampen-gruppen i flera år, har en bred erfarenhet som verksamhetskonsult och leder också sedan en tid tillbaka samordningsprojektet inom Mediabolaget Västkusten.

- Det tar tid att rekrytera en ny vd och eftersom vi nu befinner oss i en analysfas vore det fel att tillsätta en ny vd permanent när vi inte riktigt vet hur strukturen kommer att se ut. Bengts avgång var inte planerad, säger Inge Olausson, vd för Mediebolaget Västkusten.

Hallands Nyheter har i dag genomfört ett extra styrelsemöte, MBL-och personalinformation.

Hallands Nyheter har tidigare i höst rekryterat AnnaKarin Lith som ny chefredaktör och ansvarig utgivare. Hon kommer närmast från Motala Tidning.