Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hallands Nyheter – en ung 110-åring

Krönika: Den senaste tiden har varit turbulent för Hallands Nyheter till följd av ägaren Stampens skuldkris och den pågående rekonstruktionen.

Oavsett detta fortsätter vi alla på HN, journalister och annonssäljare, med samma positiva envishet som tidigare att göra en tidning nästan dygnet runt, som ska vara intressant och viktig för både läsare och annonsörer.

Jag kan också med stolthet berätta att HN går fortsatt bra – både journalistiskt och ekonomiskt.

Vi ser på trafikutvecklingen digitalt att läsarnas engagemang för HN:s nyheter ökar snabbt – framför allt gäller detta läsningen av nyheter i mobilen. I slutet av maj lanserade vi en ny sajt, som innebar en förbättring för många läsare. Den är byggd för att vara snabbare och mer överskådlig oavsett hur du läser HN:s nyheter – via mobilen, datorn eller läsplattan.
”Hur skulle jag få del av lokala nyheter om inte HN fanns?” frågade en orolig läsare häromdagen. Och jag kan inte annat än hålla med – HN spelar en betydande roll för bevakningen och granskningen av lokala händelser samt för debatten om den lokala samhällsutvecklingen.

Samtidigt är jag trygg i min uppfattning att vi kommer att finnas kvar – och utvecklas i takt med omvärlden.

Hallands Nyheter har sedan 1905 bevakat, granskat och kommenterat det som händer i Falkenberg och Varberg med omnejd. Hundra års erfarenhet av nyhetsförmedling via den tryckta tidningen. Tack vare läsarnas snabba förflyttning till nätnyheter når vi nya grupper både här i regionen och utanför. Totalt sett når våra nyheter faktiskt fler läsare än någonsin – via papperstidningen och hn.se.

Men på grund av förflyttningen hos läsarna är HN nu, liksom mediehus världen över, också del av den strukturomvandling som sker inom mediebranschen. Annonsintäkterna och prenumerationsintäkterna viker och innebär att vi måste hitta nya sätt att finansiera vår viktiga journalistik.

HN har en stark och viktig roll för att alla i Falkenbergs- och Varbergsområdet ska känna sig informerade, upplysta och roade. Vi har en viktig demokratisk roll här i lokalsamhället.
Signaturen ”Demokratisupporter” uttryckte detta klokt i en insändare på Ordet är fritt:
”Medias och lokalpressens roll är här inte i främsta rummet att tala om för läsaren och lyssnaren vad som är rätt eller fel utan ge oss en struktur och klarhet som gör att vi kan tänka och reflektera själva och sedan fatta egna beslut kring hur vi vill förhålla oss till viktiga frågor som berör oss alla.”

HN har det senaste halvåret därför satsat ytterligare på att bevaka frågor som engagerar Varbergsbor, Falkenbergsbor och den växande grupp som är intresserad av nyheter om vår region. I sommar fortsätter vi att satsa vidare på lokalt engagemang – dygnet runt!