Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Halland blev under fredagen klara med de sista vaccineringarna på länets äldreboenden. Bild: Francisco Seco
Halland blev under fredagen klara med de sista vaccineringarna på länets äldreboenden. Bild: Francisco Seco

Halland är klara med vaccinationen på äldreboenden

Under fredagen blev Halland klara med vaccinationen av alla äldreboenden i regionen. Nu går vaccinationen in i en ny fas.

Under fredagsförmiddagen gick Region Halland i mål med att vaccinera klart på länets äldreboenden. Det betyder att alla som önskat vaccin ur den mest sköra och prioriterade gruppen nu fått vaccin mot covid-19.

Utifrån de preliminära siffror som regionen presenterat har vaccinationsviljan varit stor bland boende på länets äldreboenden. Hela 87 procent har tackat ja till sprutan. Fram till och med onsdagen den 10 februari har Halland vaccinerat 13910 personer med dos 1 medan 4644 har fått dos 2 och totalt har Halland gett 18550 doser.

I ett pressmeddelande skriver Madelaine Gustafsson, ansvarig för koordinationen och vaccinationen på särskilda boenden för äldre:

”Tack vare att vi har ett riktigt bra samarbete mellan regionen och kommunerna har det här flutit på väldigt bra och gått snabbt. Jag är stolt över samarbetet och att vaccinationen nu är klar.”

Arbetet med att vaccinera de som har hemtjänst och samboende till de med hemtjänst och hemsjukvård pågår fortfarande. Samtidigt gör sig Halland nu redo för att gå in i nästa fas av vaccineringen. I nästa vecka kommer ett brev gå ut till alla invånare över 80 år i Halland med information om hur de ska boka tid.

”I Halland finns stor vaccinationskapacitet och vi ser fram emot att det kommer mer vaccin så att vi kan möta den stora efterfrågan på vaccination som finns från allmänheten.”, säger Karin Hesselgard, chef för Närsjukvården Halland och ansvarig för vaccinationsarbetet, i pressmeddelandet.

Än så länge är sker vaccinering på 28 vårdcentraler runt om i Halland. När vaccinleveranserna ökar kommer vara möjligt att få sin spruta på alla 46 vårdcentraler i Halland. Dessutom kommer regionen inrätta fyra vaccinationscentraler i länet. I Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad.

I Halland kommer det inte vara nödvändigt att ha ett mobilt bank ID för att boka tid. Tidsbokning kommer att gå och boka både digitalt eller via telefon.