Halland är ett av de län där alkoholköpen ökar mest

Halland är i toppen av de län där systembolagets försäljning ökar mest, och ger länet en fjärdeplats.
– Om det skulle bli ett väldigt hårt tryck får vi se över om vi behöver fler åtgärder, säger presschef Anders Porelius.

ANNONS
|

Systembolagets senaste kvartalsrapport för juli och september visade att försäljningen hos Systembolaget hade ökat med strax över 30 procent, jämfört med fjol. Den totala ökningen i Sverige är 12,6 procent.

– När vi inte reser, går på restaurang eller rör oss ute lika mycket ser vi en påverkan hos oss. Med de nya restriktionerna för krogarna kommer det förmodligen fortsätta göra det även framöver, säger Anders Porelius presschef på Systembolaget.

De nya restriktionerna Porelius nämner är att krogarna från och med 20 november inte längre ska få servera alkohol efter klockan 22. Detta menar han kan leda till ännu fler kunder och sätter större fokus på att undvika trängsel i butikerna.

ANNONS

– Våra kösystem och att det alltid finns handsprit tillhands är något som mottagits väldigt väl. Om det skulle bli ett väldigt hårt tryck får vi se över om vi behöver fler åtgärder.

Falkenbergarna känner inte igen sig

Katja Crafoord och Juan Munnier har precis varit inne och handlat, men slapp köerna utanför denna gången. De känner inte igen sig i bilden att hallänningar köper mer alkohol.

– Vi köper bara ibland när det är fredagsmys. Vi brukar inte vara ute på restaurang så mycket heller ändå så det är ungefär samma som innan, säger Juan och Katja fyller i:

– Det känns inte som att det varit mer folk här heller. Det är väldigt bra med köerna utanför och det känns tryggt, ibland kanske det känns som att vissa glömmer avståndet när man väl är inne bara.

ANNONS