Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hallänningarna nöjda med vården de erbjuds

Bor man i Halland är man i regel nöjd med vården man får, enligt Hälso- och sjukvårdsbarometern. Siffrorna sjunker dock jämfört med tidigare.

Den nya Hälso- och sjukvårdsbarometern presenterades tidigare i veckan. Den pekar på att hallänningarna fortsatt är nöjda med länets sjukvård.

Hela 73 procent av de tillfrågade hallänningarna bedömer sitt hälsotillstånd som bra eller mycket bra, vilket är landets högsta siffra. Halland ligger även högt upp när det gäller förtroendet för vården som helhet. När det gäller förtroendet för sin vårdcentral ligger Halland högst i landet.

Allt är dock inte guld och gröna skogar. Siffrorna för uppfattningen om väntetider är rimliga, båda till vårdcentral och sjukhus, är mycket lägre.

Totalt sett ligger Halland över eller i nivå med övriga landet inom samtliga områden, även om man kan se en tendens på sjunkande siffror sedan den förra mätningen.

Undersökningen genomförs årligen och då får invånare i hela Sverige möjlighet att svara på hur de uppfattar hälso- och sjukvården.