Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Hallänning kämpar mot myndigheter - vill bli erkänd som kunglig son

En hallänning har under året kämpat febrilt mot myndigheter. Hallänningen har tidigare levt anonymt men säger att han egentligen är son till en dansk kung, och vill därför ändra sitt anonyma namn och sitt födelsedatum. Myndigheterna låter inte det hända.

Både Skatteverket, som mottog hallänningens första ansökan, och förvaltningsrätten, som tog hand om överklagandet, tycker att dokumentationen är för tunn. De behöver mer bevis.

Hallänningen själv är övertygad i sin argumentation och säger att han visst är son till en gammal dansk kung - Christian X (1870-1947). Efter att ha levt ett relativt anonymt liv vill hallänningen nu ta ”sitt riktiga” namn, Oldenburg, och menar att de uppgifter som finns om honom hos Skatteverket och folkbokföringen är fel. Inte ens hans födelsesiffror stämmer, säger han, och vill rätta till personuppgifterna.

Problemet är bara att Skatteverket inte nöjer sig med den bevisning som hallänningen skickat in. Inte heller förvaltningsrätten tycker att den håller för att bevisa den kungliga identiteten - och hallänningen måste därför mot sin vilja behålla sitt gamla namn.

Den dokumentation som hallänningen lämnat in beskriver Skatteverket som en ”inte en godtagbar identitetshandling” och menar att den därför har ett lågt bevisvärde. Förvaltningsrätten underkänner också handlingen, som hallänningen enligt domslutet i förvaltningsrätten har upprättat själv.

Hallänningen har krävt att frågan ska tas upp någon annan stans än i förvaltningsrätten.