Regnet kommer inte ensamt, utan får ett mindre trevligt sällskap av blåst.
Regnet kommer inte ensamt, utan får ett mindre trevligt sällskap av blåst. Bild: Lo Birgersson

Högsommarvärmen utom synhåll

De närmsta dagarna domineras av regn, moln, vind och svajiga temperaturer. Högsommarvärmen är som bortblåst och dess återkomst ser inte ut att finnas i sikte.

ANNONS
|

För den som gillar sommarens gassande sol blir det en mindre rolig tid framöver. Förra veckans supervärme har bytts ut mot temperaturer som är mer normala för årstiden. Prognosen visar mellan 17-20 grader i hela Halland den kommande veckan.

– Temperaturmässigt ligger det normalt nu jämfört med hur det var förra veckan då det var ovanligt varmt, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.

Ihållande regn i helgen

De mer blygsamma temperaturerna får dessutom till en början sporadiska besök av passerande regnskurar. Solen vågar sig fram aningen mer under torsdagseftermiddagen och lyser därav inte helt med sin frånvaro. Framåt helgen kommer dock regnet västerifrån för en längre visit och på flera platser i länet kan det bli en nederbörd på uppåt 15 millimeter.

ANNONS

– Från fredag och framåt är det ostadigare med ihållande regn. Under lördagen ser det ut som att det kan bli rikliga mängder, även delvis på söndagen.

Risk för hårda vindbyar

Regnet kommer dessutom inte ensamt, utan får ett mindre trevligt sällskap av blåst.

– Det kan tidvis vara hårda vindbyar, framför allt vid kusten. Även i helgen är det fortsatt måttlig vind med inslag av hårda vindbyar, säger Linus Karlsson.

Prognosen visar väderläget för de kommande tio dagarna. Om förra veckans, för den badsugne, tacksamma högsommartemperaturer nådde kulmen är än så länge ett obesvarat frågetecken.

– Det är kanske inte alla som är så badsugna nu, men det återstår att se hur resten av sommaren blir.

ANNONS