Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Ole Gunnar, Onsøien
Bild: Ole Gunnar, Onsøien

Hög tid att vaccinera sig mot influensan

Har du inte vaccinerat dig för influensan ännu så börjar det bli hög tid att göra det. Influensatoppen väntas komma under februari eller mars.

Årets influensakampanj drog i gång i november då popidolen Harpo Svensson fick ta emot den första influensasprutan . Sedan dess har det flutit på, men ännu kan det finnas många som inte tagit tag i att vaccinera sig.

Än så länge är det få personer i Halland som har drabbats av influensan, men spridningen väntas öka under de kommande veckorna.

– Det är hög tid att vaccinera sig eftersom det tar upp till två veckor att få fullt skydd av vaccinationen. Vaccinets effekt beräknas kvarstå i cirka sex månader, säger Anders Enocksson, smittskyddsläkare i Halland, i ett pressmeddelande.

Framför allt rekommenderas personer som tillhör riskgrupper att vaccinera sig. Exempelvis gravida, personer som är 65 år eller äldre och personer med vissa kroniska sjukdomar som hjärtlungsjukdom eller diabetes hör alla till riskgrupperna.

Man kan boka tid för vaccination på sin vårdcentral. Än så länge finns vaccin kvar på majoriteten av länets vårdcentraler.

LÄS MER: Årets influensasäsong har nått Halland