Hållbart och naturligt är vårens trender

Vilka är vårens inredningstrender och vilken är den värsta trenden som funnits? Vi ringde till ett par inredningsexperter i kommunen.

ANNONS
|
Myhres och Coey
Myhres och Coey Bild: Privat

Maria Coey, har inredningsbyrån Myhres & Coey tillsammans med kollegan Dorte:

Vilka är vårens inredningstrender?

– Det finns mycket härligt. Vi ser framförallt jordnära och varma färger som beige och sand i inredningen. Mörkblå är en stor färg , speciellt som accentfärg. Gult kommer fortfarande finnas kvar, vi blandar gärna olika stilar och texturer, och trä kommer starkt i inredningen nu

Finns det någon inredningsstil som du inte klarar av?

– Min högst personliga uppfattning? Det skulle i så fall vara den nakna glödlampan som varit trendig ett tag. Det fungerar bra som mysbelysning men är ingen bra lösning överlag.

Om du fick åka tillbaka till någon annan inredningsepok, vilken hade du valt då?

– För mig personligen så är det nog 50–60-talet. Vi ser också mycket inspiration från 70-talet i inredningen idag och det är roligt.

Camilla Ramstedt
Camilla Ramstedt Bild: Privat

Camilla Ramstedt, butiksägare av Norrgatans blommor & interiör:

Vilka är vårens inredningstrender?

– Jag skulle säga att det fortfarande är mycket naturmaterial, korg, beige och jordnära men med lite ljusare vårtoner nu med inslag av pastell. Mycket färgat glas och lite roliga typer av vaser i olika former. Vi har inte så många kunder som frågar efter en rosa kruka.

ANNONS

Tror du att pandemin har påverkat hur vi inreder våra hem?

– Ja, man är ju hemma mer och vill ha mer snittblommor till helgen till exempel. Men är det något som ökat markant så är det blomsterbuden. Det är en helt galen ökning.

Titti Warborn
Titti Warborn Bild: Privat

Titti Warborn, butiksägare av More furniture:

Vilka är vårens inredningstrender?

– Färgmässigt är det mycket beige toner som går i ton i ton. Det är inte superklatchigt, utan väldigt naturnära och mycket trä och så. Mycket organiska former.

Varför tror du att det naturnära ligger i tiden?

– Vi lever med en miljömedvetenhet och den finns omkring hela tiden på något sätt. Jag hoppas inte att det är en trend utan att det är så man vill att det ska vara framöver. Inget slit och släng utan prylar som håller över tiden och generationer.

Har du själv någon inredningsdetalj du inte klarar dig utan?

– En klassisk fåtölj! Det är någonting som alla i familjen använder, inklusive hunden haha.

Naturmaterial, torkat, trä och beige toner är inne i vår. Och vi vill gärna mysa till det lite extra i våra hem under pandemin.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten.

ANNONS