Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Här kan man testa sig för covid-19 i Varberg och Falkenberg

På 12 platser i Halland kan invånarna från och med på onsdagen testa sig för covid-19. Bland annat finns en provtagningsplats på Falkenbergs IP och en på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker.

Från och med på onsdagen kan alla invånare i Halland som har symptom på covid-19 testa sig för att se om de har en pågående infektion. Provtagningen sker genom självtester och man får boka tid och plats via 1177 Vårdguiden. På varje provtagningsplats finns en minibuss med personal som delar ut och samlar in testen.

Totalt finns 12 provtagningsplatser i Halland, varav två i Varbergs kommun och två i Falkenbergs kommun. På varje provtagningsplatserna finns en minibuss med personal som delar ut och samlar in testen. I Varberg finns en vid sjukhuset och en vid Munkagårdsgymnasiet i Tvååker. I Falkenberg finns en minibuss vid Falkenbergs IP och en vid Stafsinge bygdegård.

Zirak Gulli står tillsammans med en kollega vid bussen på Falkenbergs IP. Han berättar att de räknat till omkring 100 inkomna tester under onsdagen.

– Den är nog den stationen som fått in flest tester i hela Halland i dag, säger Peter Olsson, vd för Göteborgsbuss, som på uppdrag av Region Halland tillhandahåller bussarna.

LÄS MER: Så går det till när du testar dig för covid-19

Göteborgsbuss kör i vanliga fall bland annat sjuktransporter för Region Halland, något som gått ner nu när folk i större utsträckning håller sig hemma på grund av pandemin.

– Då känns det bra att kunna hjälpa till på det här sättet istället, säger Peter Olsson.

Som det ser ut just nu går det att boka provtagning mellan klockan 8 och 15 varje vardag. Enligt Peter Olsson på Göteborgsbuss har de fått i uppdrag att finnas tillgängliga åtminstone till och med oktober.