Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Här börjar arbetet med Nya Brunnsberg

I tolv år har Varbergs Bostad planerat bygget av det nya bostadsområdet Nya Brunnsberg. I fredags var det dags att ta första spadtaget.

År 2008 började Varbergs Bostad att planera för att bygga nytt bredvid husen på Brunnsberg som byggdes på 1950-talet.

– I början hade vi bara tänkt att bygga två hus men efterhand blev projektet större och större. Nu är det bestämt att när bygget står klart kommer det vara nio huskroppar, säger Varbergs Bostads vd Ulf Hofstedt.

Bygget innefattar 200 lägenheter, som blir hyresrätter. Enligt planerna ska det bli 16 ettor, 117 tvåor, 59 treor och 8 fyror. Området kallas för Nya Brunnsberg. Ulf Hofstedt tror det blir ett bra ställe att bo på.

– Vårt mål är att bygga funktionella, långsiktiga boenden. Tillsammans med de gamla husen från 50-talet blir det en fin blandning av gammalt och nytt. Dessutom är det nära till naturområden och de som bor högst upp kommer att ha en fantastisk utsikt, ända ner till havet, säger Ulf Hofstedt.

Vem som skulle få uppdraget värt drygt en kvarts miljard kronor var länge oklart. Men till slut fick Serneke kontraktet. Sedan dess har Serneke och Varbergs Bostad tillsammans slutfört den sista planeringen.

– Vi är väldigt nöjda med hur vi har kunnat planera med Varbergs Bostad än så länge. De har inte detaljstyrt oss utan utnyttjat vår expertis till fullo. De har kommit med en ide till oss och sedan har vi gett respons på det. Kommunikationen har fungerat mycket bra. Det är jättekul att nu äntligen få ta första spadtaget, säger Anders Arfvén, vd för Serneke Sverige.

Nu börjar arbetet och sedan kommer inflyttning att ske i etapper. De första lägenheterna läggs ut för uthyrning 2021 och hösten 2022 räknar Varbergs Bostad med alla lägenheterna ska vara färdiga.

Kjell Iseborn, projektledare hos Varbergs Bostad, har jobbat med planerna ända sedan start.

– Detta är det största projektet jag jobbar med. Det är roligt att det började mycket mindre men nu har blivit större och bättre än vad vi i början planerade, säger Kjell Iseborn.

LÄS MER: Klart med bygget av 200 nya lägenheter på Brunnsberg