Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Här är årets hetaste tatueringstrender

Sugen på en tatuering och vill gadda dig med senaste trenden? Här är motiven att ha koll på just nu.

Vi vill se dina tatueringar! Mejla din bästa tagg till [email protected] eller smsa:a 720 10. Föredrar du Instagram? Se till att ditt konto är öppet och tagga bilden med #taggataggen.

Svanktatueringar och urblekta luffarprickar? Glöm det. HN har tagit tempen på tatueringsläget i Varberg och Falkenberg.

– Drömfångare, ugglor och mandalor – ett upprepande mönster som går i cirkel. Det är hett just nu. Och det är mycket stora grejer, inte som för 20 år sedan när folk började med något litet, säger Tony Andersson på Westcoast rlectric tattooing i Varberg.

Han har arbetat som tatuerare i elva år och ser tydligt hur de globala tatueringstrenderna letar sig hit från USA, ofta via magasin och nätet. En annan utveckling han har märkt av under årens lopp handlar om klientelet.

– Nu är det tjejerna som tar över. Majoriteten av mina kunder i dag är kvinnor, säger Tony Andersson.

Frank Zetterqvist är tatuerare i Falkenberg. Än så länge jobbar han med annat men hans mål är att jobba heltid med gaddningar.

Hans specialitet är tatueringar i gråskala med realistiska motiv.

– En trend jag har märkt av är att tjejer gärna vill ha tatueringar som är akvarellinspirerade i tunnare färger. Det är tatueringar med regnbågseffekter där färgerna flyter ihop i splasheffekter.

Något som är nytt, enligt Frank Zetterqvist, är att motiven har blivit mer mångfacetterade. Idag är det möjligt att blanda olika stilar i en enda tatuering.

– Det var inte riktigt tillåtet på samma sätt förr. Då använde man en renodlad stil men numera är det okej att blanda, säger Frank Zetterqvist.

Ytterligare en inriktning som han tycker se sig komma allt mer är stilen Trash-polka.

– Den stilen gillar jag själv. Det är tatueringar i svartvitt och gråskalor där realistiska motiv blandas med abstrakta. På detta lägger man svarta eller röda penseldrag eller bläckstänk i svart eller rött, säger Frank Zetterqvist.

Lika viktigt som att bestämma sig för hur tatueringen ska se ut, lika viktigt är det att bestämma vem som ska få göra den. Idag väljer en kund med fördel tatuerare efter vilket motiv hen föredrar.

– Alla tatuerare har sin specifika inriktning så för bäst resultat bör du gå till den som jobbar med den stil som du själv gillar, säger Frank Zetterqvist.