Varbergsborna Isabelle Ladeborn och William Stålbom valde namnet Thiago till lille son. – Jag ville ha något som relaterade till mitt ursprung, säger William Stålbom.
Varbergsborna Isabelle Ladeborn och William Stålbom valde namnet Thiago till lille son. – Jag ville ha något som relaterade till mitt ursprung, säger William Stålbom. Bild: Malin Strandberg

Här är de populäraste barnnamnen i Varberg och Falkenberg 2020

Alice och Noah var de populäraste namnen i Sverige 2020. Men det är helt andra namn som toppar listorna i Falkenberg och Varberg. Även flera nykomlingar har tagit sig in på kommunernas topplistor.

ANNONS
|

Det var stora skillnader i vilka namn föräldrar i Falkenberg och Varberg valde till sina barn 2019. Då var Thea och Liam mest populärt i Falkenberg medan Nova och Elton fanns på topp i Varberg.

Kärt barn har många namn

Skillnaderna håller i sig 2020, men nu har Alma och Oliver intagit Varbergstoppen och Matteo och – håll i er – hela fem flicknamn i högsta toppen i Falkenberg: Ebba, Freja, Hailey, Leah och Livia.

Varbergsparet Isabelle Ladeborn och William Stålbom har dock inte fastnat för något av namnen på topplistorna.

– Vår son heter Thiago som är ett vanligt brasilianskt namn. Jag ville ha något som relaterade till mitt ursprung, säger pappa William och tillägger att Thiago faktiskt hette Milo sina två första månader i livet eftersom det var mamma Isabelles favoritnamn.

ANNONS

Sedan 1999 har William har varit med på tio i topp-listan och toppat den åtta gånger. Nu har William halkat ner till en andra plats över de populäraste pojknamnen på nyfödda 2020 i Sverige. Topplistan i Sverige är följande för flickor – Alice, Maja, Elsa och för pojkar Noah, William och Hugo. Alice är det mest populära flicknamnet för femte året i rad medan Noah för första gången toppar listan över det mest populära pojknamnet.

Även i Halland nådde Noah upp till topp tre. Liam och Matteo delar förstaplats följt av Walter på en andraplats. På flicktoppen i Halland är Elsa, Alice och Ebba i toppen.

Namnen som ökat och minskat snabbast i Sverige 2020

Namnen som ökade under 2020 är främst Bonnie, Lo och Ilse medan Björn, Otto, Aaron har klättrat snabbast på pojksidan. Bianca, Jasmine, Lykke och Wilmer, Gustav och Ali är de namnen som har sjunkit snabbast i popularitet sedan 2019.

De populäraste namnen för nyfödda 2020:

Flickor i Varberg:

1. Alma

2. Alice

3. Elsie och Signe

Pojkar i Varberg

1. Oliver

2. August, Lucas, Nils, Walter och William

3. Ebbe, Elton, Liam och Oscar

Flickor i Falkenberg:

1. Ebba, Freja, Hailey, Leah och Livia

2. Agnes, Astrid, Belle, Ella, Elsa, Julia, Juni, Leia, Lo, Melissa, Märta, Olivia, Selma, Stella, Thea och Wilma

Pojkar i Falkenberg:

1. Matteo

2. Liam och Walter

3. Ebbe, Mohamed, Noah, Oliver, Tage och Vincent.

Flickor i Halland:

1. Elsa

2. Alice

3. Ebba

Pojkar i Halland:

1. Liam och Matteo

2. Walter

3. Noah

Flickor i Sverige:

1. Alice

2. Maja

3. Elsa

Pojkar i Sverige:

1. Noah

2. William

3. Hugo

Namnstatistiken har framställts från SCB:s register över totalbefolkningen . Statistiken avser tilltalsnamn givna under 2020 och kan då även inkludera barn som är födda i slutet på 2019.

ANNONS