Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Grep in vid pågående inbrott

Civilkuraget grep in när två mystiska bilar var vid en container på Maskinvägen vid Örjanssons blommor i Vallberga utanför Laholm under fredagskvällen. Strax innan sju på kvällen observerades bilarna och polis ringdes till platsen.

En personbil med lastat gods hade hunnit lämna platsen och en polispatrull körde via Genevad för att se om de kunde genskjuta de misstänkta tjuvarna. En bil var kvar på platsen och vittnet som observerat bilarna kunde gå ut och hindra dessa från att lämna innan polisen kunde anlända, genom att göra ett envarsgripande.

- Det var ett rådigt ingripande på platsen som gjorde att vi kunde gripa tre personer, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen.

De tre som senare har anhållits är två kvinnor i 35-årsåldern och en man i 40-årsåldern. De tre hade en bil som var skriven på ett kommanditbolag och polisen undersöker nu om hur de kommit över bilen och deras rätt att bruka den.

De tre misstänks, tillsammans med sina kumpaner, för att ha brutit upp ett lås till en container på Maskinvägen. Där ska de ha stulit säckar med pantburkar från containern. Enligt polisrapporten är det BK Walldia som står som målsägande och insamlingen av burkar går till deras verksamhet.

I och med att en bil hann lämna platsen söker polisen efter ytterligare misstänkta till containerstölden, vilket också gav åklagare incitament för att anhålla de tre gripna som beskrivs vara EU-migranter.

- Det är svårt att neka när man tagits på bar gärning men det lyckas de med ändå, säger Rita Andersson, kriminalkommissarie och förundersökningsledare vid Hallandspolisens jour.

Polisen har antecknat att containern ska vara låst och att den blivit uppbruten.

- De erkänner de faktiska omständigheterna att de lastat säckarna men nekar till brottet. De hävdar att de inte brutit upp containern utan att den var öppen, säger Rita Andersson.