Nu har det nya biljettsystemet tagits i fullt bruk och tillgången på stå- och sittplatser ska vara bättre igen efter en del trassel i januari.
Nu har det nya biljettsystemet tagits i fullt bruk och tillgången på stå- och sittplatser ska vara bättre igen efter en del trassel i januari.

Gamla biljettsystemet är borta

I dag bytte Hallandstrafiken ut de sista resterna av sitt gamla biljettsystem.

ANNONS
|

Det innebär nya plastkort och pappersbiljetter som ställs ut i det nya systemet. Det innebär även att möjligheten att betala sin biljett med reskassa försvinner. Resenärer som idag betalar med reskassa behöver byta till det nya kortet eller till appen.

När man började med första fasen av det nya systemet i våras var det en hel del problem och klagomål.

– Nu har det gått väldigt bra. Vi har nästan inte fått några synpunkter på att det inte fungerar. Vi såg inledningsvis en viss fördröjning i att appen inte blev uppdaterad på en gång även om man ställt in sin telefon på automatiska uppdateringar. Men om man ställt in sin app på senaste versionen har allting rullat ut som det ska och efter morgonen kom inga fler samtal om det, säger Hallandstrafikens press- och informationschef Peter Gyllander.

ANNONS

I mitten och slutet av januari hade man problem med korta tåg då väldigt många tågsätt var på service och företaget som sköter det inte hann med. Men nu ska det vara bättre tillgång igen på både stå- och sittplatser.

LÄS MER: Omöjligt att hålla avstånd när Hallandstrafiken bara sätter in korta tåg

LÄS MER: Skakig start för Hallandstrafikens nya biljettsystem

ANNONS